A német város most egy kilenc személyes Mercedes Sprinter típusú kisbuszt ajándékozott Sarkad Város Önkormányzatának, amit korábban a bad vilbeli önkéntes tűzoltók használtak.

A sarkadi önkéntes tűzoltók laktanyája előtt tartott ünnepségen, a Városi Önkéntes Tűzoltóegyesület tagsága és a Bad Vilbel-ből érkezett önkéntes tűzoltók jelenlétében, ünnepélyes keretek között adta át a kisbuszt és annak kulcsát Gerhard Stengel dr. Mokán István polgármesternek.

A polgármester a gépkocsi átvételekor kihangsúlyozta, hogy az nagy szolgálatot fog tenni Sarkad Város Önkormányzatának és a helyi civil szervezeteknek egyaránt. Dr. Mokán István hálás köszönetet mondott Sarkad önzetlen támogatóinak, Bad Vilbel város vezetésének és tűzoltóinak, valamint Gerhard Stengelnek, akik már számos alkalommal támogatták a várost, többek között általuk jutottak hozzá a sarkadi önkéntes tűzoltók is ahhoz a tűzoltóautóhoz, amelyet mind a mai napig használnak. A városvezető azt is kiemelte, hogy a sarkadiak megbecsülik a rájuk bízott értékeket, amelyeket a német tűzoltó delegáció tagjai is megtekintettek és kipróbáltak.