Az idei nyár és a szeptember a megszokott, már hagyományos programok mellett természetesen újakat is kínál az érdeklődőknek.

2017. augusztus 18-19-20. a XXI. Berényi Napok többek között a Beatricével, Hevesi Tamással, tűzijátékkal a szórakozást célozza meg.

2017. augusztus 26-án a vadászoké a főszerep, de nem csak a vadászoknak szólnak a programok.

A XXV. Országos Vadásznap programjai között új vadászok eskütétele, fegyver- és íjász bemutatók, solymász- és kutyabemutató, kézműves vásár, gyermekprogramok, játszóház, kürtbemutató, kiállítás és egész napos kulturális program várja a látogatókat a Városi Ligetben és környékén. Az esemény szervezői az Országos Magyar Vadászkamara, az Országos Magyar Vadászati Védegylet,  az Országos Magyar Vadászkamara Békés Megyei Területi Szervezete, a Békés Megyei Vadászszövetség és Mezőberény Város Önkormányzata.

Mezőberény programok, mezőberény, Mezőberény, 20170624

2017. szeptember 16-án a gasztronómia kerül előtérbe és vár minden érdeklődőt a VII. Töltött Káposzta Fesztiválon, majd 2017. szeptember 30-án a XII. Streetfighter Napon.

Emellett meg kell említeni, hogy Mezőberény adott helyet június 9-10-én az Országos Diákolimpia Kosárlabda III. korcsoport döntőjének, majd augusztus 4-5-6-án a Nemzetközi és Országos Origami Találkozó résztvevőit fogadja a szervező intézmény. Július 15-én a Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesülete által szervezett Régiós Találkozó várja a résztvevőket a Kacagó Ligetben vagy a szeptember 9-én megrendezésre kerülő III. Dr. Fekete Nándor Labdarúgó Emléktorna.

A gyermekek részére számtalan tábor és nyári elfoglaltság között választhatnak az érintettek.

S ahogy Siklósi István polgármester elmondta a rengeteg rendezvény, rengeteg munkával is jár és rengeteg segítőt, támogatót igényel. A város intézményei, civiljei aktív szerepet vállalnak a feladatok ellátásában és ezért köszönet illeti őket.

A programok a városlakóknak, elszármazottaknak és a városba látogató vendégeknek szól, tehát mindenkinek, aki megtalálja a számára érdekes programokat. Szeretettel ajánlja a város honlapját és a plakátok, szórólapok nyomon követését, ahol a részletes programok olvashatók, láthatók.

Évek óta az OPSKMM gondozásában városi rendezvényterv kerül elkészítésre, melyet a város honlapján érdemes figyelemmel kísérni, hiszen a rendezvények gazdagságát mutatja. (www. mezobereny.hu)