A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, valamint a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ma hetedik alkalommal rendezte meg a Baleset-helyszínelő Verseny megyei döntőjét Orosházán.

A szakmai versenyen Pelleg József r. alezredes, megyei közlekedésrendészeti osztályvezető köszöntötte munkatársait, a verseny végén pedig díjazta a győzteseket.

Helyszínelés - verseny, rendőrség, Orosháza, 20170623

A megyei döntőre hat rendőrkapitányságról érkeztek a kétfős csapatok. A rendőröket hat pályán várták az elméleti és a gyakorlati feladatok. Két állomáson szakmai és KRESZ kérdésekkel, további négyen pedig életszerűen kialakított baleseti helyszínekkel mérték fel a helyszínelők tudását.

A versenyben első helyezést ért el a Gyulai Rendőrkapitányság csapata, amelynek tagjai Kiss Szilveszter r. főtörzszászlós és Székács Viktor r. főtörzsőrmester. A dobogó második fokára az Orosházi Rendőrkapitányság párosa Gyurcsán Zsuzsanna r. törzszászlós és Jakab Ferenc r. törzszászlós állhatott fel. A harmadik helyezetteknek járó elismerést a Szarvasi Rendőrkapitányság baleset-helyszínelői, Kmellár Tibor r. főtörzszászlós és Gyurcsan Tamás r. törzsőrmester vehette át.

Az országos döntőt 2017. szeptember 19-21 között Móron rendezik meg, ahol Békés megyét Gyurcsán Zsuzsanna r. törzszászlós és Székács Viktor r. főtörzsőrmester fogja képviselni.