Amikor legutóbb náluk jártunk, még csak a helyük volt meg, már azonban ott vannak és dolgoznak a legújabb masinák, történetesen a

mosó- és szárítógépek.

És – bár a mondás másképp tartja – ez esetben igenis a méret a lényeg.

Merthogy egy-egy mosógép befogadóképessége akkora, mint hat háztartásé együttvéve: 21 illetve 35 kilós kapacitással rendelkeznek.

Dig-Build Kft., mosógép, Gyula, 20170629

Bagosi Sándor ügyvezető büszkén mutatja meg az új gépeket és mondja el közben, hogy a több mint tízmillió forintos beruházás az utolsó fillérig önerőből valósult meg.

Elmondja azt is, hogy ezek a szerkezetek teljesen automatikusak, hiszen nem csak a szükséges vízmennyiséget szabályozzák, de a mosószert is önállóan és gazdaságosan adagolják. Mindez párosul azzal, hogy az új épület 100 százalékban megújuló energiát használ.

Hogy ki mosat ennyit?

Dig-Build Kft., bagosi tamás, Gyula, 20170629
Bagosi Tamás
- Gyulán hétszáznál is több szállásadó van és akkor Békéscsabáról még nem is beszéltünk. Nekik olyankor egyik napról a másikra kell lecserélni 10-20 garnitúra ágyneműt, ám ehhez nem rendelkeznek megfelelő infrastruktúrával - veszi át a szót Bagosi Tamás szolgálatvezető. - A tavaszi-nyári időszakban egymást követik a rendezvények: bankettek, esküvők, csapatépítők. Székszoknyákat, terítőket mosunk, fehérítünk, vegytisztítunk!

Persze nem csak ipari mennyiségben állunk rendelkezésre. Akad, hogy egy nagyobb ágytakaró nem fér be az otthoni mosógépbe, az is jöhet. Vagy megyünk mi: igény szerint háztól házig hozzuk-visszük a mosni kívánt textilt. A lakosság részére a buszpályaudvari mosodánk továbbra is megmarad.

Mi a lehető legrövidebb határidővel és a legjobb minőségű mosószerekkel állunk rendelkezésre. Az ágynemű tisztán, illatosan és kivasalva kerül vissza. Nálunk nyomon követhető a behozott szennyes útja, bárki idejöhet megnézni, hol és milyen körülmények között dolgozunk. Betartjuk a legalapvetőbb szabályokat, vagyis a szennyes semmilyen formában nem érintkezik a már tisztított anyagokkal.

Dig-Build Kft., mosógép, mosoda, Gyula, 20170629
Monstrumok (galéria)

- Miért van az, hogy mégis akad, aki nem a Dig-Build-nél mosat?

- Az emberek többségét csak az ár érdekli. Nem számolnak utána, hogy ha saját maguk mosnak, az mennyi energiaköltséggel jár, hogy esetleg plusz embert foglalkoztatnak ezért a munkáért, ahogy sokszor az sem fontos szempont, hogy legalább minőségi szereket használjanak. Alacsony hőfokon, a legolcsóbb tisztítószerekkel vagy a nélkül mosnak, vagy ismeretlen helyen, botrányos körülmények között mosatnak… De persze akadnak olyanok is, akik akár az ország másik végéből is hozzánk küldik a szennyest, mert nekik a minőség és a pontosság az első. Ahogy nekünk is.