Füzes Fesztivál, Füzesgyarmat, Füzes Fesztivál, Füzesgyarmat, 20170702
Megtelt esténként a küzdőtér
A fesztiválon olyan sikeres és népszerű zenekarok is szórakoztatták a nagyszámú közönséget, mint a Honey Beast, a Sugar Loaf vagy az Apostol együttes, de a Ham Ko Ham, a Soulwave, Dj Hlásznyik vagy a nevében is sárréti Mudfield együttes, valamint más, helyi és környékbeli formációk is sok nézőt vonzottak a Lázár Gyula Sportközpontban kialakított „küzdőtérre.”

- Nagyon sokan dolgoztak azon, hogy a rendezvény sikeres legyen – értékelte a maguk mögött hagyott eseményt Bere Károly polgármester -, ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki kivette a részét a munkából. Az volt az előzetes célkitűzés, hogy minél több helyi csoportot, civil közösséget bevonjunk a programokba, egy kicsit visszaadva ezzel a klasszikus „falunap” jelleget a rendezvénynek, persze megtartva a fesztivál hangulatot is. A célt, azt hiszem sikerült elérnünk, több embert tudtunk megmozgatni mind a programok résztvevőiként, mind nézőként. Összességében elmondható, hogy sikeresebb volt, mint a tavalyi, és remélem, hogy a jövőben is hasonló színvonalú rendezvényekkel tudunk kedveskedni a gyarmatiaknak és a környező településeken élőknek, akik szép számmal látogattak el a két nap során településünkre.

Füzes Fesztivál, Füzesgyarmat, Füzes Fesztivál, Füzesgyarmat, 20170702
A testvértelepülések csapatai rúgták a bőrt
Sok érdeklődőt vonzottak a „kiegészítő események is, mint a nulladik napon, csütörtök este a sárréti Hökkentők előadás vagy a szombaton a Lázár Gyula Emléktorna, amelyen – az egykori világbajnoki ezüstérmes, füzesgyarmati származású labdarúgóra emlékezve -, Füzesgyarmat két határontúli testvértelepülésének, Zimándújfalunak és Borsnak a csapatai mérték össze az erejüket a helyi focistákkal. Így a sportszerető közönség és közösség is talált magának a Füzes Fesztiválon tartalmas kikapcsolódásra alkalmas programot.

Füzes Fesztivál, Füzesgyarmat, Füzes Fesztivál, Füzesgyarmat, 20170702
Hökkentés volt a nyitán nyitánya
- Rengetegen voltak a Honey Beast koncerten és az Apostolon is – kezdte az élménybeszámolót Ibrányi Éva alpolgármester asszony -, én azon csodálkoztam a legjobban, és egyben a legnagyobb élmény is az volt a számomra, hogy az a rengeteg ember, fiataltól az idősekig végig énekelte az együttessel az Apostol slágereit. Külön élmény volt számomra, hogy mi kezdhettük meg a Sárréti Hökkentőkkel a programot még csütörtök este, és újra teltházat sikerült csinálnunk. Ebből hagyományt szeretnénk teremteni, és minden Füzes Fesztiválra egy új előadással lepnénk meg a színtársulatunkkal a gyarmati közönséget.

A változékony időjárás ellenére sikeresek voltak a programok. Persze volt olyan esemény, amelyet az eső elől be kellett vinni a Közösségi Központba, de a közönséget ez nem gátolta meg abban, hogy részt vegyen rajtuk.

Füzes Fesztivál, Füzesgyarmat, Füzes Fesztivál, Füzesgyarmat, 20170702
Már sötétedés előtt nagy tömeg várta az esti programokat

Összességében elmondható, hogy számtalan tartalmas programmal találkozhatott az, aki a hétvégén kilátogatott Lázár Gyula Sportközpontba vagy a Közösségi Központba, ahol a Füzes Fesztivál eseményei zajlottak. A kisgyerektől a felnőtteken át az idősebb generációkig mindenki találhatott magának olyan eseményt, amely a kedvére való volt, és mindenkinek lehetősége nyílt a szórakozásra, a tartalmas kikapcsolódásra, baráti beszélgetésekre, bulira, a koncertek hallgatására, kincskereső kalandtúrára, és minden másra, ami egy ilyen fesztivállal összekapcsolható.

Füzes Fesztivál, Füzesgyarmat, Füzes Fesztivál, Füzesgyarmat, 20170702
A gyerekek is kivették a részüket a programokból
A Füzes Fesztivál tehát a maga gazdag programválasztékával a füzesgyarmati ovisok néptáncától, a focin és a bábszínházon át a nagykoncertekig valódi és méltó nyitánya volt a sárréti fesztivál szezonnak, amelyet hamarosan követnek a Körösladányi Napok, a Vésztői Napok vagy a szeghalmi Boszorkányfesztivál, így lehetőség nyílik ebben a térségben is a nyár folyamán a szórakozásra és a kikapcsolódásra.