Ovi foci, ovi foci, ovi sport, Gyomaendrőd
Lufis dekoráció az ovisoknak
A projekt támogatási intenzitása 70%-os volt, melyet az Ovi Sport Közhasznú Alapítvány biztosított a TAO támogatások felhasználásával, a további 30%-ot, vagyis 2 850 000 Ft-ot pedig a pályázatot benyújtó Gyomaendrőd Város Önkormányzata vállalta.

Kovács Péterné intézményvezető:

Nagy örömünkre szolgál, hogy intézményünk a városban elsőként juthatott hozzá műfüves pályához, melynek építését nagy érdeklődéssel és kíváncsisággal követték nyomon a gyermekek is. Izgalommal várták, hogy mikor vehetik birtokukba, mikor próbálhatják ki az új sportszereket és mikor lehetnek igazi gólkirályok. Az ovi-sport oktatási program teljes mértékben illeszkedik ahhoz a pedagógiai koncepcióhoz, melyet nevelési gyakorlatunkban alkalmazunk, közös találkozási pont pedig a mozgás és a játék elsődleges szerepe, mint a gyermeki lét alapvető megnyilvánulási formája.

Ovi foci, ovi foci, ovi sport, Gyomaendrőd
Az ovis focisták birtokba veszik a pályát
A fenntartónkkal közösen, folyamatosan azon dolgozunk, hogy olyan környezetben fogadjuk óvodásainkat, melyben biztosítottak az egészséges személyiségfejlődéshez szükséges tárgyi és infrastrukturális feltételek. Ehhez nyújt rendkívül nagy előrelépést a most megvalósult fejlesztés, ahol számos sportág alapjaival ismerkedhetnek meg gyermekeink, életkori és egyéni sajátosságaikhoz mérten sikerélményekben gazdagodhatnak, és ami a legfontosabb, hogy kitárulnak lehetőségeink a rendszeres sportolásra, mozgásra nevelés terén. Intézményünk dolgozói, gyermekei és szüleik nevében is hálás köszönetemet szeretném kifejezni Gyomaendrőd város Képviselő-testületének, hogy egyhangú döntéssel támogatták a fejlesztés megvalósulását. Köszönetemet szeretném kifejezni az Ovi Sport Közhasznú Alapítvány részére is, hogy európai színvonalú feltételek biztosítása mellett felkarolta az óvodás korosztály mozgás és sportkultúrájának fejlesztését.

Ovi foci, ovi foci, ovi sport, Gyomaendrőd
Nem áll távol a Toldi Balázstól a foci
Toldi Balázs polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy mozgás, a sport élettani szerepe milyen jelentős hatással van a fejlődésben lévő szervezetre, az egészségre. Fontos, hogy a gyermekek már egészen kis korban, játékos formában ismerkedjenek meg a mozgás örömével, szeressék meg a sportolást. Elmondta, hogy az óvoda munkatársi közössége eddig is sokat tett annak érdekében, hogy az idejáró gyermekek minél nagyobb biztonságban legyenek, minél tartalmasabb legyen az itt eltöltött idő. Innovatív megoldásokat, pályázati lehetőségeket kutatnak fel, valósítanak meg.

A pályaavató ünnepségen Dankó Béla országgyűlési képviselő üdvözlő levelét Lehóczkiné Timár Irén alpolgármester olvasta fel. Az avatáson részt vett dr. Pacsika György, a járási hivatal vezetője is valamint Furka Zsanett, az Ovi Sport Közhasznú Alapítvány munkatársa is.