Coop zrt. adomány, adomány, coop, Békéscsaba, 20170705
Megérkezett a COOP kamionja az adományokkal
A Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. a 2011-ben megkezdett támogatási program folytatásaként, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén már negyedik alkalommal, ezúttal 7726 különleges ellátást igénylő gyermeket támogat országszerte 20 millió forint értékű, 78 tonnányi alapélelmiszerekből álló adománnyal. A Coop Segély kamionja az ország mind a 19 megyéjébe kiszállítja az adományt, első állomásként, országos sajtótájékoztató keretében Pest megyébe, a fővárost és Pest megyét lefedve. „A Magyarországon előállított, tartós, COOP sajátmárkás termékekből álló adományt minden helyszínen a COOP üzletlánc vezetői a területen dolgozó munkatársakkal együtt személyesen adják át. Személyes megjelenésünkkel tiszteletünket szeretnénk kifejezni az intézményekben dolgozók, az általuk végzett lelkiismeretes, nehéz, mély hivatástudatot igénylő pedagógiai, ápolási munka, valamint a gyermekek iránt. Az egységcsomagokba hosszú szavatossági idővel rendelkező, a COOP által gyártatott alapélelmiszerek - így például liszt, tej, olaj, tészta, rizs – kerültek.”– mondta Mészáros Zoltán, a Hunor Coop Zrt. elnök-vezérigazgatója a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál tartott adományátadással egybekötött sajtóeseményen.

Coop zrt. adomány, adomány, coop, Békéscsaba, 20170705
Mészáros Zoltán jelképes átnyújta az adományokat
Majd folytatta: „Békés megyében 319 főt, több mint 3 tonna súlyú élelmiszeradománnyal támogatunk. Aki adhat, annak kötelessége adni. A gyermekközintézmények támogatásával célunk hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, a nevelésükben résztvevő intézmények munkatársainak áldozatos munkájára, valamint példát kívánunk mutatni más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra. Végül egy Széchenyi idézettel zárta beszédét: „Az ember csak annyit ér, amennyi hasznot hajt embertársainak, hazájának s ezáltal az egész emberiségnek.”

A gyermekvédelmi központban a legnagyobb fenntartóként több mint 700 főről gondoskodnak Békés megyében. Gara Ágnes Mónika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés Megyei Kirendeltségének igazgatója megköszönte a COOP munkáját, amin keresztül ez a támogatás megvalósul, mert a külső segítség, nagyon fontos számukra. A gyermekvédelmi központban a legnagyobb fenntartóként, több mint 700 főről gondoskodnak Békés megyében. Az állam mindent megtesz a gyerekekért, de az adomány által felszabaduló keretből nagyobb lehetőség nyílik más, tartalmas időtöltésre.

Coop zrt. adomány, adomány, coop, Békéscsaba, 20170705
Köszönetképpen műsort adtak a gyerekek
Szarvas Péter fontosnak tartja részt venni olyan rendezvényeken, ahol megnyilvánul a szociális érzékenység. A Coop eseménye is ilyen, hiszen a társaság cégfilozófiájában a profit mellett szempont és jelen van a társadalmi felelősség is. Mindez nem alkalmi jelleggel, hanem hosszú évek óta. A Coopnak azt kívánja, hogy a gazdasági tevékenysége mellett továbbra is jelen legyen a segítségnyújtás, hiszen a város bármennyire is fejlődik, a segítség mindig jól jön. – mondta Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

dr. Burai Mihály, a Békéscsabai Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese elmondása szerint a hivatal profiljából adódóan, az állami gyermekvédelmi rendszerben a hatóság szerepét tölti be. „Fontos, hogy az állami szerepvállalás mellett megjelenjenek mások is.” – Hangoztatta a hivatalvezető-helyettes. Reméli, hogy a Coop gazdasági tevékenysége által továbbra is folytathatja ezt a társadalmi munkát, amely további segítségnyújtásra ösztönözhet másokat.