Nádházy Péter és Szemerédi Bernadett, Nádházy Péter és Szemerédi Bernadett, Szarvas
Bernadett és Péter szeretnek együtt, egy színpadon játszani. Fotó:Such Tamás

- Melyik darabban játszottak együtt először?

Nádházy Péter: A Lili bárónőben, majd a „Valahol Európában” című musicalban, a Cervinus Teátrumban. Nem ez volt azonban az első találkozásunk. Néhány évvel ezelőtt együtt utaztunk Budapestről Szarvasra, mivel Nádházy Péter, Nádházy Péter, Szarvas
Péter 36 éve van a pályán.
mindketten felléptünk a Szilvanapokon. Amikor ideértünk, kiderült, hogy változott a program, az eredetileg tervezettnél hosszabb műsoridőt kell kitöltenünk. Ahogy Bernadett ezt a kérdést kezelte, ahogyan igyekezett nem hárítani, hanem megoldani, felvállalni a problémát, az lenyűgözött engem. Azóta is szeretem - mint kollégát, mint embert és nagyon szeretem a munkához való hozzáállását.

Szemerédi Bernadett: Mindig örülök, ha együtt játszhatok Péterrel. Szerencsére erre a Cervinus Teátrumban gyakran lehetőségünk nyílik. A "Lili bárónő" és a „Valahol Európában” mellett a „Szigorúan tilos!”-ban is mindketten szerepet kaptunk. Nagyon tisztelem Pétert, számomra ő az a biztos pont, akihez még a legnehezebb napokon is fordulhatok tanácsért, támogatásért.

- Beszéljünk egy kicsit az eddigi pályájukról. Melyek voltak a főbb állomások?

Nádházy Péter: Harminchat évvel ezelőtt, 1981-ben végeztem a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Először a Szegedi Nemzeti Színházhoz szerződtem, majd egy év elteltével Zalaegerszegre kerültem, ahol hat évet töltöttem. Szintén hat évig játszottam a Pécsi Nemzeti Színházban. A következő, egyben leghosszabb állomás a Győri Nemzeti Színház volt, ott tizenkét évet töltöttem, igaz, közben egy évet Miskolcon játszottam. Eddigi pályám során mintegy 250 szerepet formálhattam meg. Eleinte főleg prózai darabokban, később operettekben és operákban is felléptem. Játszottam bonvivánt és táncoskomikust.

Szemerédi Bernadett, Nádházy Péter és Szemerédi Bernadett, Szarvas
Bernadett délvidéki lány.
Szemerédi Bernadett:
Délvidéki lány vagyok, de a középiskolát már Magyarországon, Szegeden végeztem. Később Budapestre kerültem. A Pesti Magyar Színiakadémia elvégzése óta a legtöbbet fővárosi színházakban játszottam (Pesti Magyar Színház, Kazán István Kamaraszínház, Rock és Musical Színház, Udvari Kamaraszínház, GlobART). Barátaim bíztattak, hogy jöjjek el Szarvasra, a Lili bárónő szereplőválogatására, mondván, hogy operettben még úgysem szerepeltem. Ez volt életem legszebb meghallgatása, örülök, hogy Varga Viktor kiválasztott Clarisse szerepére. Nagy adomány, ha az ember nemcsak prózában, hanem zenében, énekben is kifejezheti magát.

– A próbák és a fellépések miatt mindketten sok időt töltenek Szarvason. Hogy érzik itt magukat?

Szemerédi Bernadett: Én nagyon szeretem Szarvast, mert itt értékes és tartalmas munkákat kapok, ráadásul a rekreációra is lehetőségem nyílik. A budapesti mókuskerék után mindig jól jön a kisvárosi lassúbb tempó, az elcsendesedés.

Nádházy Péter: Magában a városban és a Cervinus Teátrumban egyaránt jól érzem magam. Eddig kitűnő szerepeket kaptam. Szívemhez legközelebb a Szigorúan tilos! című darab áll, amelyben az Apát alakítom (Bernadett pedig a lányomat). Nagyon nehéz szerep, igazán szép kihívás.