Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2017. júniusi ülésére tűzte ki a Mezőberény Város Sportéletéről szóló beszámoló tárgyalását.

Mezőberény-kosárlabda, mezőberény, Mezőberény, 20170609

A beszámoló összeállítása a sportvezetők által leadott adatok, illetve az önszerveződő csoportok vezetői, képviselői által leadott tájékoztatók alapján készültek, elsősorban 2016/2017-ban elért eredmények figyelembe vételével. A 2016/2017. év sporteseményekben és eredményekben gazdag év volt, és ezekről az alkalmakról közösségi oldalakon, honlapról és az újság lapjairól évközben is értesülhettek. A város intézményei és civil szervezetei számtalan sportágat ölelnek fel és biztosítanak lehetőséget. Megtalálható és választható a torna, a labdarúgás, a kosárlabda, az íjászat, a futás, a sakk, a horgászat, a kickbox, a tenisz, az atlétika, a kézilabda, a természetjárás, a lovaglás, motorozás, biliárd vagy az asztalitenisz. A sportolók között van, aki a szabadidő eltöltése, van, aki verseny szépsége miatt foglalkozik a sporttal. A helyi egyesületek eredményei mellett meg kell említeni azokat az eredményeket is, amelyek nem mezőberényi egyesületeknél, de mezőberényi versenyzők által születnek.

S, ahogy a beszámolóban is kiemeltük:

„Eredményeket tekintve gyakran rácsodálkozunk, hogy nemzetközi és országos viszonylatban is milyen kitűnő eredményeket érnek el sportolóink. Köszönhető ez a felkészítőknek, segítőknek és azoknak az elkötelezett sportvezetőknek, akik biztosítják a feltételeket, a körülményeket. Tudjuk, hogy a versenyzés, a sport anyagi támogatás nélkül szinte lehetetlen. A város, az önkormányzat is lehetőségeihez mérten támogatja ezeket az egyesületeket, és örömteli, hogy egyre több vállalkozás, szponzor érzi fontosnak, hogy segítséget nyújtson számukra. A gyermekek esetében elengedhetetlen a szülők szerepe, hiszen támogatásuk nélkülözhetetlen. Köszönet illeti őket. A mezőberényi sport sikereinek visszajelzése, hogy megyei és országos megmérettetések, továbbképzések, vizsgák helyszínének választják a várost. A sportszervezetek számára fontos terület az utánpótlás nevelés is és gondot fordítanak arra, hogy a gyermekek sportoljanak, és életük része legyen a mozgás. A Humánügyi Bizottság a sportterületek minél szélesebb támogatására dolgozta át a sportrendeletét, alkotta meg a sportkoncepcióját és alapította meg a „Mezőberény Sportjáért” elismerést, melyet idén Winter Ilona kosárlabdázó kapott.”

MLE csapatkép, Mezőberény, 20170609

Az eredmények teljesség igénye nélkül többek között:

  • Világbajnok lett Winter Ilona kosárlabdázó Magyarországot képviselve a márciusban Új- Zélandon megrendezett World Masters Game-n, a 60+ kategóriában
  • Diákolimpián két korcsoportban szerepeltünk, a IV. korcsoportban a Mezőberényben rendezett országos elődöntőn 3. helyezést ért el lány csapatunk.
  • Világbajnoki címet szerzett a történelmi íjász világbajnokságon Sotus Gizella
  • Alföld TE- Sportturisztika NB I. csapata 813 ponttal nyerte a bajnokságot
  • Gyermek FC- U 16 korosztály megyei bajnok
  • MLE, mezőberényi férfi labdarúgócsapata megnyerte a Megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságot

Az elmúlt év sportteljesítménye tehát elismerést érdemel minden sportág tekintetében és köszönet a résztvevőknek, közreműködőknek, versenyzőnek, amatőr sportolónak és felkészítőnek.

A teljes beszámoló olvasható: www.mezobereny.hu oldalon