A gyümölcsfák beszerzése során különös figyelmet fordítottak a fajták összeállítására és azon belül az érésidő elnyújtására, hogy a gyümölcs érése ne egy időre essen. A fák termőre fordulását követően a fő cél a helyi Közétkeztetési Intézményen keresztül a bölcsőde, az óvodák, és az iskolák, valamint az időseket gondozó szociális intézmények számára biztosítani a friss gyümölcsöt.

Gyümölcskert Sarkadon, sarkad,  gyümölcs, dr. mokán istván, Sarkad, 20170705

Telepítésre meggy, cseresznye, alma, körte, szilva, kajszibarack és őszibarack fák kerültek. A gyümölcsfák ápolása folyamatos, amit az is bizonyít, hogy a sárgabarack már idén nagyon szépen termett, holott a fák még három évesek sincsenek. A gyümölcsösben folyó munkát a városvezetés is megtekintette a Polgármesteri Hivatal mezőgazdasági csoportjának vezetőivel. Dr. Mokán István polgármester kihangsúlyozta, igazi értékteremtő munka folyik a közmunka keretein belül az Epreskert utcán, amelynek a gyümölcse már az idén eljut a sarkadi gyermekekhez.

Gyümölcskert Sarkadon, sarkad,  gyümölcs, dr. mokán istván, Sarkad, 20170705

A polgármester elmondta, a gyümölcsfák szakszerű gondozásának köszönhetően a következő évek során fokozatosan tudja az egyre nagyobb mennyiségű gyümölcsöt az önkormányzat hasznosítani, tovább bővítve az értékteremtő közmunka által biztosított egyre szélesebb palettát.