Dorka, az egyik legjobb jó barátom kislánya (aki alig két hónapja tanult meg bicajozni) a a beiktatott Veszely-pihenőnél, majdhogynem álló helyzetben, kábé 1.5 km/h sebességgel elesett. Inkább eldőlt. Az apró fájdalmánál csak az ijedsége volt nagyobb.

Egyből minden segítő kéz,

segítő ész és segítő még futva köré gyűlt – ennek következtében elfoglaltuk a gyalogút/bringaút, amúgy szervizút háromnegyedét.

Kirándulás - biciklizők, kirándulás, Gyula, 20170707
Itt még szépen lejt a pálya

És ekkor, egy nagyon csúnya szavakat köpködő versenybiciklis papagáj (vagy 300 ezer forintos cuccban volt) került ki bennünket. Szegény ember nem fért el. Persze egy ilyen fájdalmas helyzetben (Dorka szomorúságára gondolok) mi szaladhat ki spontán az egyszerű lény (én) szájából: baleset volt, te Gyökér! (Nyilván nem volt gyökér, csak akkor annak látszódó gyökér volt.)

Ekkor ő még harapósabban visszafordult,

mire én a mutatóujjammal Fényes felé invitáltam az útját. Az előző mondat még egyszer megismétlődött, csak sokkal jobban vicsorogtunk egymásra. De szót fogadott. Illetve mégsem...

Perccel később azt látom, hogy céklavörös fejjel ismét ott köröz körülöttünk, mint egy gellert kapott darázs. Mi ugyanúgy elfoglaltuk a már lehiggadt Dorka körül a szervizút háromnegyedét, de most elfért. Majdan elnyelte a Gyulai út feneketlensége.

Szerencsére nem történt másik baleset.

Konklúziók a-tól c-ig:

a, a bringás utálja a gyalogost
b, a bringás utálja az autóst
c, a bringás utálja a bringást (is)