Mezőberényben, a Kinizsi utcában 2017. június 10-én, 21 óra 30 perckor ellenőriztek a rendőrök egy nőt. Elektromos kerékpárral, gépi üzemmódban közlekedett és az igazoltatáskor az alkoholszondás mérés eredménye pozitív lett.

A rendőrőrsön elvégezett újabb mérések eredményei is megerősítették a gyanút, hogy a nő alkoholos befolyásoltság alatt közlekedett. A másik ittas vezetőt, egy férfit 2017. június 25-én, 1 óra 10 perckor igazoltatták a rendőrjárőrök Gyomaendrődön, a Hősök útján. Személyautót vezetett, amikor ellenőrizték és az alkoholszonda ittasságot jelzett.

Előállították a rendőrőrsre, ahol elvégeztek nála további két mérést. Mindkétszer a bűncselekményi értékhatár felett volt a légalkohol-koncentráció, ezért a gyomaendrődi férfi ellen büntető feljelentést tettek és bevonták a vezetői engedélyét.

A mezőberényi nő esetében 2017. július 12-én, a gyomaendrődi férfi ügyében 2017. július 11-én zárták le a nyomozást a rendőrkapitányságok. Az eljárás iratait az előbbi esetben vádemelési javaslattal, az utóbbiban pedig bíróság elé állítási javaslattal küldték el az illetékes járási ügyészségekre.