Az év első öt hónapjában az építőipari termelés volumene 26,9 százalékkal haladta meg a múlt év azonos időszakáét.

Májusban az épületek építése 27,2, az egyéb építményeké 46,7 százalékkal nőtt éves összevetésben. Az épületek építésének növekedése májusban is elsősorban az ipari és raktárépületek, kisebb mértékben a sportlétesítmények és oktatási épületek építésének az eredménye. Az egyéb építményeknél a termelés - az alacsony bázis mellett - út- és vasútépítési munkák következtében bővült - tette hozzá a jelentés.

Az idén májusban megkötött új szerződések volumene az egy évvel korábbihoz képest 53,2 százalékkal emelkedett. Ezen belül az épületek építésére kötött szerződések volumene 12,0 százalékkal csökkent, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 99,5 százalékkal nőtt elsősorban a sportlétesítményekre, valamint közlekedési infrastruktúra fejlesztésére kötött szerződések eredményeként.

Az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállománya május végén 94,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi, alacsony bázist. Ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 38,5, az egyéb építményeké pedig 132,0 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel korábban.