A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége, a mezőkovácsházi polgárőrséggel és Mezőkovácsháza város önkormányzatával közösen, ma tartotta meg a XVII. Békés Megyei Polgárőr Napot. A megjelenteket Mezőkovácsháza polgármestere, Varga Gusztáv köszöntötte.

A rendezvényt dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke nyitotta meg. Elhangzott az elnök köszöntőjében, hogy a tagok a hatályos jogszabályoknak megfelelően a közrend és a közbiztonság érdekében végzik a feladataikat, amelyeket szabadidejükben és önként vállalnak.

Ezután a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok beszélt a rendőrök és a polgárőrök közötti együttműködés fontosságáról. Hangsúlyozta, hogy a két szervezet közötti kapcsolatban lényeges elemeknek tartja a folyamatos fejlődést, a megújulást és a minőségi munkát.

Kiemelte, hogy a stratégiai partnerség hosszú távra szól, mert mindenkit közvetlenül érintő kérdés a közbiztonság és a közrend, amelyek fenntartása, erősítése közös cél.

A megyei rendőrfőkapitány az eseményen köszönetet mondott mindazoknak, akik segítik, támogatják feladataik elvégzésében a rendőröket és a polgárőröket.  Elismerést adott át 15 polgárőrnek, akik kiemelkedően látták el szolgálatukat.

Végül méltatta a Békés Megyei Polgárőr Szövetségnek, illetve a helyi szervezetek tagjainak a munkáját, amellyel hozzájárulnak a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének erősítéséhez, a közrend fenntartásához.

A polgárőrnapon információt, tanácsot kérhettek az érdeklődők a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság toborzó előadóitól és bűnmegelőzési szakembereitől is.