A Csaba táblánál Jani lengetett. (Lengetett: stoppolt – by: Jack Kerouac/Úton.) Felvettük. Ő Úk-ra készült, mi meg Szk-ra, de így is örült, hisz az 15 perces odaúton vagy nyolcszor elmondta, hogy legalább egy órát kellett volna várnia a vonatra(?), amely hazaviszi, miközben a távolsági busz végig a hátsónkban lihegett. Majdan Jani balra el, mi meg kivételesen jobbra, egy másik Janihoz, a Závodihoz indultunk... Ja... és kihagytam, az asszonyommal mentem, akinek a Révész a szerelme.

Révész Sándor - Piramis évek..., révész sándor, Szabadkígyós, 20170716
Boldogság (galéria)

A kastélyparkhoz vezető úton számtalan sárga mellényes ember segített bennünket a kényelemhez, a tökéletes parkoláshoz. Pikk-pakk, minden professzionálisan működött.

És lévén slusszra érkeztünk, a kastély egyik potenciális pontján felállított deszkákon hamarosan meg is szólalt a...

Noha engem 9 évesen

intravénásan, intramuszkásan a Hobóval oltott be a Drága Bátyám, de azért a Hobo Blues Band és Piramis között van némi átfedés. Például a Póka Egon Benedek, a Hobo basszerosa Révész gimnáziumi osztálytársa volt. Együtt lógtak, együtt nem érettségiztek le – épp a rock miatt... De ma már mindkettő dr. pdh. prof... Mindamellett a fentebb már említett Závodi Janó többször is játszott a HBB-ben.

Na de Piramis.

De melyik? Mert ugye egy jó évtizede beindult a kondorosi származású Nyemcsok Csoki János (Manhattan Boy Band) közreműködésével a Piramix, amely idővel elhagyta az x-et, és szerénytelenül felvette az s betűt, így lett Piramis.

Közben 2015 októberében Révész (Kölyök) felhívta Závodit (Zacskó), hogy mi lenne, ha...

Závodi János és Révész Sándor, piramis, Szabadkígyós, 20170716
Van bennük valami (galéria)

Igazándiból tök mindegy, hogy miért is csapott a Révész az asztalra (nosztalgia, zavarta a csokis Piramis, vagy pusztán apadt a zsozsó... mert aki látja őket nem csalódik). És Piramis évek... néven egy olyan session bandát húztak maguk mellé, hogy még Som Lajos is megnyalná mind a tíz ujját.

Apropó Som.

Nemrégiben, a margón túlról épp ő nyilatkozta egy bulvár lapnak, hogy mekkora pofátlanság egy Csokesz nevű/hangú emberrel eladni a Piramis nevet.

Eddig tartott a hőbörgésem, és a révészes-závodis dolgozattal kapcsolatban egy rossz szavam sem lehet.

Mert mint mondottam volt, világbajnok muzsikusok tolták alájuk a szőnyeget. Úgy hozták vissza a hetvenes éveket, hogy meg sem kottyant. A Kölyök úszott, Závodi zacskó tekert, mi meg lejtettünk.

Az idősebbeknek (60+) azért, a fiatalabbaknak (14-) meg azért ragyogott a szemük.

Piramis évek..., piramis, Szabadkígyós, 20170716
Mindenki hozott magával még két embert

Miért is?

Kizárólag analóg hangszerekkel játszottak egy kemény két órát.

Semmi hókuszpókusz.
Csak a zene volt.
De az MUZSIKA a legjavából!!!!!!

(A grosszó közben 1x a háttérben feltűnt egy ara és csapata... Hát bizony kevés embernek van ilyen mázlija, hogy a Révész torkára fotózzák.)

Esküvő a piramis évek alatt, piramis, Szabadkígyós, 20170716