Egyre csak bonyolódik a helyzet Gábor Zsazsa végrendelete és végső nyughelye körül – írja a hétfői Blikk.

A tavaly elhunyt magyar származású színésznő több mint hatmilliárd forintnyi örökséget hagyott hátra, végrendeletében korábban lányát és utolsó férjét tette meg örököséül. Lánya, Francesca Hilton 67 évesen hunyt el, a hagyatékkal kapcsolatos ügyeket 74 éves férje intézi.

Frederick von Anhalt állítólag nem találja a végrendeletet, a színésznő magyarországi rokona, Gábor Marci azonban kételkedik ebben. A Blikknek azt mondta: a helyi törvényszéken is regisztrálni kell, ott biztosan van egy másolat a végrendeletről. Ugyanakkor alaptalanok azok a vádak, amelyek szerint Anhalt tüntette volna el Gábor Zsazsa végakaratát – tette hozzá.

Gábor Marci a lapnak azt is elmondta: a színésznő tavaly decemberi halála óta nem beszéltek Anhalttal, nincs róla semmi hírük. A család még mindig azt reméli, hogy Gábor Zsazsa végső nyughelye a családi kriptában, a budapesti temetőben lesz.

A tavaly decemberi, Los Angeles-i búcsúztató után Frederick von Anhalt azt ígérte, hogy hazahozatja Gábor Zsazsa hamvait, és Budapesten lesz a végső nyughelye a Kozma utcai temetőben. A sírhely állapota miatt azonban úgy döntött, hogy ezt egyelőre nem engedélyezi. A döntés továbbra is az ő kezében van – derül ki a cikkből.

Forrás: hvg.hu