Balesetveszélyre figyelmeztető táblát helyezett el 2017. július 20-án két helyen az Orosházi Rendőrkapitányság. A jelzéseket a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság készíttette el. A szervezet 2016 májusától kezdődően több helyszínen igyekezett így felhívni a járművezetők figyelmét arra, hogy az adott útszakaszon korábban balesetek történtek. A tapasztalatok kedvezőek, vannak olyan helyek, ahol a tábla kihelyezése óta nem történt közlekedési baleset, illetve csökkent a balesetek száma.

Orosháza külterületén, a Pusztaföldvár és Orosháza közötti úton, a kaszaperi elágazásnál, illetve Orosháza és Nagyszénás között, a 27-es és 28-as kilométerszelvény között lévő kanyarban 2017-ben több baleset is történt, mindkét helyen egy-egy baleset halálos kimenetelű volt. A rendőrség a közút kezelőjénél a biztonságot fokozó forgalomtechnikai változtatásokat kezdeményezett és a saját eszközeivel is igyekszik segíteni a balesetek megelőzését.

Az Orosházi Rendőrkapitányság ezeken az útszakaszokon is rendszeresen ellenőrzi a szabályok betartását, emellett a „Balesetveszélyes útszakasz!" és a „Balesetveszélyes útkereszteződés" feliratú táblákkal próbálják ráirányítani a közlekedők figyelmét a szabályok betartásának fontosságára. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy saját, illetve utasaik és közlekedő partnereik biztonsága érdekében tartsák be az előírásokat, vezessenek figyelmesen.