Varga Gusztáv, Mezőkovácsháza polgármestere nyitotta meg az ünnepséget.  Beszédében köszöntötte a megjelent vendégeket, köztük: Simonka György képviselő urat, Dr. Takács Árpád kormánymegbízottat, Túrós Andrást a Polgárőr Szövetség országos elnökét, Tóth Tibort a Megyei katasztrófavédemi igazgatóság igazgatóját, Tolnai Pétert a megyei közgyűlés alelnökét, Dr. Polyák Zsolt rendőr Dandártábornokot és az egész megyéből összegyűlt polgárőröket.

Polgárőrnap

Polgármester úr kiemelte mennyire fontosnak tartja, hogy itt Mezőkovácsházán láthatjuk vendégül a megyei polgárőrök vezetőit, polgárőröket és együttműködő partnereik képviselőit.

Fontos információ hogy a Mezőkovácsházi polgárőrség idén ünnepli ötödik évfordulóját. Ez az érdem Kokavecz Julianna alpolgármester asszony érdeme, aki 2011-2012-ben rengeteget dolgozott, hogy a szervezett megalakuljon. Azóta mindannyian tapasztaljuk, hogy hálásak lehetünk kitartásáért. A polgárőrök megjelenésével a lakosság biztonság érzete nőtt. A polgárőrök önkéntes munkájukkal kivívták a kovácsházi emberek tiszteletét. A Mezőkovácsházi Önkormányzat egy épülettel és évi 300 ezer Ft hozzájárulással támogatja szolgálatukat. Ezen kívül pályázat író munkatársunk sikeresen segíti a Mezőkovácsházi polgárőrséget,sikeres pályázatok által nyert autóval, felszereléssel, rendezvényszervezéssel.

Polgárőrnap

A beszédek elhangzása után kitüntetésben részesült 15 polgárőr. Ezen belül 8 Mezőkovácsházi polgárőr is. Szívből gratulálunk nekik!

Mezőkovácsházi Kitüntettetek:

Bajkán Mariann

Boda Olga

Nagy Etelka

Kovács Péter

Borsos János

Besenyei István

Fodor János

Zsótér János

Egy örömteli meglepetés történt a rendezvény során, Borsos János polgárőr szólította színpadra kedvesét, Bajkán Mariannát ahol gyűrűvel pecsételték meg élettársi kapcsolatukat.

Napközben több program is várta a kilátogatókat, több polgárőr csapatnál készült a bográcsos, Kulturális versenyek és bemutatók várták a vendégeket,  a sportversenyek se maradtak el, rendvédelmi szervek bemutatóját is látni lehetett a résztvevőknek. Aki pedig szerencsét akart próbálni a tombolán megtehette értékes nyereményekért. Véradást is szervezett a vöröskereszt, amely rendkívül eredményes volt, több mint 28 regisztrált véradó és 4-új donor is részt vett a véradáson.