A kora reggeli jelentős eső után megkegyelmezett nekünk az időjárás, így 11 órától délután ötig teljesíthették az érdeklődők a túrát. Hat állomáshely felkeresése volt a feladat. Elsőként a Tourinform Iroda várta a kincsvadászokat.

Itt igazoló lapot kaptak a jelentkezők, amit minden állomáson le kellett igazoltatni a feladatok elvégzése után. A lapon térkép is volt, azok számára, akik nem ismerték a településünket. Akiknek szükségük volt kerékpárra, azt itt megkaphatták. Volt olyan csapat, aki bringóhintóval vágott neki a túrának.

Itt egy totó kitöltése volt a cél, amelyben városunkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolni. A további állomásokat tetszőleges sorrendben kereshették fel a játékra jelentkezők. További öt helyszínen várták a látogatókat.

A Szitás Erzsébet Képtárban a város címerét rakták össze puzzleként a résztvevők. A Vadászházban a környéken élő vadakról Takács Attila vadászmester tartott egy rövid ismertetőt, ott egy Larsen csapda élesítésítése után lehetett továbbhaladni.

A Tanácsi erdőben légpuskával kellett korongot eltalálni, a Sárréti Koronglövő Egyesület segédletével. A Kastélypark Fürdőben a „Húzd át magad a túlsó partra” című játék keretében a tanmedencén kellett „átkelni” kötél és úszógumi, vagy bodyboard segítségével.

A sportpályán kakasra lehetett nyíllal lőni a Füzesgyarmati Arany Sólyom Hagyományörző Íjász Egyesület számos tagjának közreműködésével. Valamennyi állomáshelyen apró ajándékot kaptak a résztvevők, ezek voltak a kiegészítő kincsek, hiszen az igazi kincseket az állomásokon találhatták meg a túrázók, Füzesgyarmat értékeit.

Minden állomás lelkes segítői külön köszönetet érdemelnek, a civil szervezetek, intézmények közös munkájának gyümölcse volt a sikeres nap. A túrázók nagy lelkesedéssel és örömmel oldották meg az elvégzendő teendőket.

A túrát teljesítők között öt nyereményt sorsoltunk ki. Támogatóink voltak: a Kiskastély Fogadó és Étterem, Hotel Gara, Reál Földi Csemege, Tourinform Iroda, Kastélypark Fürdő. Egy jó hangulatú, vidám napot tölthettek el a kalandvágyó csapatok. Jövőre új helyszínekkel, új kincsekkel várjuk az érdeklődőket!

Bere Katalin