A magazin kéthetente jelenik meg és a legkülönlegesebb túrákat mutatja be nézőinek. Vajtó Lacit láthattuk már jégtúrázni a Tisza tavon, Land Roverezni a Keceli erdőben, pisztrángot sütni Szilvásváradon, segwayezni Varbón vagy Tehéntáncot enni Emődön.

Most viszont a Körös-Sárrétet mutatta be műsorában, melynek keretein belül megtekintették a helyi fürdőt, a Szitás Erzsébet Képtárat, Galambos Sándor hintókészítő műhelyét, ahol természetesen a kerékpatkolásba is belekóstolhattak egy kicsit. Majd térségi ételspecialitást készítettek az Elszármazottak Baráti Körének házánál.

A túra nem csak kulturális volt, hiszen a Vidra Tanyánál vízre is szállt a forgatócsoport, annak reményében, hogy vidrákat is látnak, ami ugyan nem sikerült, de a csodálatos táj természetesen belekerült a kisfilmbe.

A vízi kalandot követően Vésztő - Mágor történelmi helyeit, emlékeit járta végig a stáb, majd a Mundérba Bújt Történelem, és a Sárréti Közérdekű Muzeális Gyűjtemény legérdekesebb elemeit sikerült lefilmezni.

– Rendkívül érdekes volt a túra számomra, hiszen történészi tanulmányaim során mindig is vágytam arra, hogy ilyen történelmi emlékeket megismerjek, mint amiket Mágoron láttunk vagy esetleg azokat a hétköznapi történelemnek nevezhető elbeszéléseket meghallgathassam, amiket a Mundér múzeumban megkaptam – mondta el lapunknak a műsorvezető, aki azt is hozzátette, hogy öröm volt számára felfedezni Magyarország ezen részét, és hogy szívesen ajánlja azoknak, akik szeretik az aktív nyaralást, hiszen ide az év bármely szakában érdemes ellátogatni, látnivaló, történelem, elfeledett legendák mindig akadnak.

Legközelebb a nézők a D1-tv-n és az interneten Mátrafüredre látogathatnak el Vajtó Lacival, akinek érdemes figyelni a Facebook oldalát, hiszen onnan első kézből lehet majd a legtöbb információt megkapni a magazinnal kapcsolatosan. A Körös-Sárrétről készült film megtekinthető a Tourinform Körös – Sárrét Facebook oldalán és a www.sarretitura.hu oldalon.