2017. július 9-én, vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődött Alföldi Unitárius Búcsú keretében került sor az ökumenikus ünnepségre a „Reformáció 500. évfordulója” alkalmából. Az ünnepség a református templomban kezdődött, ahol áhítattal került megnyitásra a két protestáns felekezet történetéből összeállított képkiállításunk és bemutattuk az erre az alkalomra, a fellelt történelmi dokumentumokból készített kiadványunkat.

A két felekezet és az egyesület által megtervezett és készített képkiállítást Incze László, az Egyesület alelnöke nyitotta meg. A megnyitót jeles személyiségek is megtisztelték, többek között Patrubány Miklós István Ádám, a Magyarok Világszövetségének elnöke.

A kiállítás október 31-ig lesz nyitva, látogatható a református parókia hivatali idejében, a vasárnapi istentiszteletek előtt és után, valamint bejelentkezés után a 0630/6815400 vagy a 0630/6222968 telefonokon egyeztetve. A kiállítás anyagából készült kiadvány pedig megvásárolható a református és unitárius templomban és lelkészi hivatalban, valamint a Csánki Dezső Helytörténeti Egyesületnél.

11 órától az ünnepség fő része az unitárius templomban folytatódott, ahol ökumenikus istentisztelet keretében emlékeztünk a reformáció történetére.

Köszönetünket fejezzük ki azoknak, akik anyagilag segítették a kiadvány és a kiállítás létrehozását: EMMI REB-17-PROG-0370 pályázat, a Békés-megyei Önkormányzat, Füzesgyarmat Város Önkormányzata. Köszönetünk a beküldött képekért, valamint a támogatásokért, a kiállítás rendezői: a Csánki Dezső Helytörténeti Egyesület, a Füzesgyarmati Református Egyházközség és a Füzesgyarmati Unitárius Egyházközség.

Incze László CsDHe alelnök