Füzestuning Füzesgyarmat, Füzesgyarmat, Füzestuning, Füzesgyarmat, 20170728
Bíró József és persze az autók
Bíró Józseffel, a cég vezetőjével és a rendezvény főszervezőjével beszélgettem, aki egy fényképezőgéppel a nyakában fogadta a folyamatosan érkező autókat és motorokat. Az első nap délutánja volt, gyakorlatilag a bemelegítő nap, de már így is kétszáznál több különleges jármű sorakozott fel a kemping területén.

- Ötszáznál is több várható – mondta Bíró József -, Ausztriából, a többi környező országból és természetesen Magyarország minden pontjáról. A régióban már csak mi maradtunk ilyen típusú rendezvénnyel, amely a kezdetekhez képest nagyon kinőtte magát. Nem véletlen, hogy nagy az érdeklődés.

- Milyen programokkal várják őket?

Füzestuning Füzesgyarmat, Füzesgyarmat, Füzestuning, Füzesgyarmat, 20170728
A járművek is nyitottak, és üdvözölnek mindenkit
- Lesznek ugyan színpadi produkciók, de nem ez a lényeg. Ez nem egy falunap. Ide műszaki sportok, az autók, a motorok szerelmesei jönnek. Baráti társaságok, fiatalok, idősebbek. A cél, hogy találkozzanak, jól érezzék magukat. Lesz motoros bemutató, autó limbó, ahol az az autó nyer, amelyik – mint a rendes limbó-hintóban – a legalacsonyabb „léc” alatt is átfér, de számos kategóriában versenyeznek még a kiállított és itt megjelent autók és motorok. A rendezvény látogatása ingyenes, csak a szállásért és a kempingezésért kell fizetni, de láthatóan nagy az érdeklődés, már most rengetegen vannak.

Való igaz, egymás mellett, több sorban ott álltak már a legkülönbözőbb járművek, a legújabb autócsodáktól a kétütemű Trabanton át a svalbiig (Simson Swalbe). Ránézésre elképzelni se tudom, hogy hová tudnak még kétszer ennyi autót elhelyezni, de – mint minden évben – ez is meg fog oldódni.

Füzestuning Füzesgyarmat, Füzesgyarmat, Füzestuning, Füzesgyarmat, 20170728
Új köntösban régi márkák
A legnagyobb meglepetés az volt számomra, hogy rengeteg fiatalt láttam, akik már elhelyezkedtek a felállított sátraikban, nekiálltak a bográcsozásnak, a terepfelmérésnek és fürdőzésnek, hiszen alig néhány méter csak a rendezvény helyszínétől a Kastélypark fürdő. Nem véletlen, hogy a társaság nagy része fürdőruhában, törölközővel a vállon vagy derékon császkált. Persze már egy-egy sör is felszisszent, de hát nincs is ezzel semmi gond ebben a kánikulában.

A szervezők persze a nagy melegre is gondoltak, mert a bejárat mellett egy zuhanykapu is felállításra került, de a többség inkább a medencét választotta.

Aki kedvet kapott egy kis szórakozásra, aki szereti az autókat és motorokat, vagy csak elnyerte a tetszését rendezvény, bátran induljon neki autóval, motorral vagy akárhogyan, mert bizton állíthatom – már a kezdő délután tapasztalatai után is – megéri.

Tehát a helyszín Füzesgyarmat, termálkemping, és a rendezvény neve: Füzestuning Autó-Motor Show.

Ha van egy feltuningolt Rigád vagy Verhovinád, ne adj Isten egy rózsaszín Volga kabriód szürkebikatülökkel az elején és magyar tarka-bőr üléshuzatokkal, mindenképpen ott a helyed, de egyébként is érdemes kinézni, akár gyalogszerrel is.