Az orosházi kenyér és helyi mezőgazdaság sikere a múlt század elejére tekint vissza, ennek megfelelően az új kenyér ünnepe különleges jelentőséggel bír az orosháziaknak, melyet minden évben egy fantasztikus hangulatú rendezvénnyel ünnepelnek meg. Az idei évben a rendezvény társelemeként egy mezőgazdasági gépbemutató kap helyet a helyi gazdakör közreműködésében, melyet egy kézműves vásár is kísér, de lesz veterán mezőgazdasági gépbemutató és veterán járművek bemutatója is.
Tűzijáték, augusztus 20., Gyopárosfürdő
Már a helyszín sem mindennapi: a gyönyörűen gondozott, mintegy húszhektáros parkerdőben található Gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdőben a kicsik és nagyok szórakozását számtalan medence, csúszdapark, fedett élményfürdő és számtalan egyéb vízi móka garantálja – tehát a fürdőruhát ne hagyja otthon!
Az önfeledt pancsolás mellett gyermekprogramok, ugrálóvárak, trambulin, vízibicikli és kézműves foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat, míg a medencékben animátorok mozgatják-és szórakoztatják a közönséget.

 

A zenére vágyók pedig a Magna Cum Laude, az Irígy HónaljmirigyTolvai Reni, valamint a Ladánybene 27 koncertjén szórakozhatnak.
Különleges szórakozást kínál az immár tradicionális kézműves vásár, ahol számos különlegességet megkóstolhatunk, illetve betekinthetünk készítésük kulisszatitkaiba.
Végül a napot egy különlegesen látványos tűzijáték koronázza meg a Gyopárosi-tó felett.
Helyszín: Orosháza, Gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdő
Időpont: 2017. augusztus 20. 10:00-23:00
Az augusztus 19-én pedig államalapításunk ünnepe és az Everdance táncszínház lesz megtekinthető ingyenesen Orosháza Főterén.
Plakát, plakát
2017. augusztus 20-i program
  • 11:30 Tompeti és Barátai
  • 12:30 Postás Józsi
  • 14:00 Kaczor Feri
  • 15:30 Irígy Hónaljmirigy
  • 16:30 Tolvai Reni
  • 17:00 Gajer Bálint
  • 18:30 Ladánybene 27
  • 20:30 Magna Cum Laude
  • 22:00 Tűzijáték

Szállás

Orosháza Gyopárosfürdő városrészében és az attól mintegy 3 kilométerre lévő belvárosban közel 40 hotel, panzió és vendégház várja vendégeit.

Közlekedés

A rendezvény progamjainak ideje alatt Dotto kisvonat jár a belvárosból a rendezvény helyszínére és a fürdőnegyedbe egyaránt. Emellett a helyi busz- és vonatközlekedés is igénybe vehető Orosháza és Orosháza-Gyopárosfürdő között. Ugyan a fürdő közvetlen közelében a parkolás díjköteles, a fürdőtől csupán néhány perc sétára ingyenes parkolóhelyek találhatók.