Július 31-én két pályázatot nyújtott be Újkígyós Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.

Az egyik pályázat két intézménynek, a Felföldi István Sportcsarnoknak és a Cz. Kiss Háznak (Szolgáltatóház) az energetikai felújítását szolgálja. Nyertes pályázat esetén a Felföldi István Sportcsarnok villamos rendszerének korszerűsítése történik meg, valamint a villamos energia igény fedezésére 15 kW-os napelem rendszer is telepítésre kerül. A Cz. Kiss Ház (Szolgáltatóház) felújítása keretében az épület külső homlokzati szigetelése, a nyílászárók cseréje fog megvalósulni, valamint 5 kW-os napelemes rendszer is telepítésre kerül az épület tetőszerkezetére. További tervek az épület projektarányos akadálymentesítése, melynek keretében mozgáskorlátozott mellékhelyiség és feljáró is készül. A projektek összköltsége 49 100 000 Ft, amely önerőt nem igényel.

A másik beadott pályázat a „Zöld város kialakítása Újkígyóson” címet viseli, célja a városközpont fejlesztése a meglévő zöldterületek összekapcsolásával. A tervek szerint a Wenckheim parkban futópálya és gyalogút térburkolatú folytatása, parki bútorok és szabadtéri fitnesz eszközök elhelyezése valósul meg. További tervek közé tartozik zöldfal kialakítása a Plébánia telekhatáránál. Nem utolsó sorban a hagyományos újkígyósi ház építészeti elemeinek megidézésével, megújuló energia felhasználásával Szolgáltató központ létesítése a cél, gazdaságfejlesztő üzlethelyiségek megteremtésével. E tervezet teljes költsége 154 400 000 Ft, 100 százalékos támogatási intenzitás mellett.

Bízunk abban, hogy a beadott pályázatok támogatást nyernek, így településünk középületei, illetve a településközpont tovább szépülhetnek, korszerűsödhetnek minden újkígyósi örömére.