Azért nyugodt szívvel adnék egy naplót szaggató egyest a magyar közvetítőknek.

Egy óra alatt max.

egyszer mondták el, hogy Márton Anita békéscsabai súlylökő. Bezzeg, ha sas lenne :).

Márton Anita, márton anita, London, 20170809
Ezüstlány

Semmi párhuzam. Semmi békéscsigabigázás... Semmi, semmi, semmi... Pedig ugye egy laza 48 órája szintén egy szerény csabeni gyerek, bizonyos Baji Balázs (dr.) is domborított.

És az már csak hab a tortán, hogy bő két hete, a kivételesen csabai Bohus Ricsi is brillírozott a vizes vb-n. Vb-n! Nem NB II-őn, megye zérón, hanem...

Csak szegény polgármesterünket sajnálom, vajh bírni fogja a (világbajnoki) protokollt?
Persze.

***

És íme, a Távirati Iroda beszámolója:

A súlylökő Márton Anita ezüstérmet nyert szerdán a londoni atlétikai világbajnokságon.

A tavaly olimpiai harmadik versenyző nagyszerű utolsó dobással, 19,49 méterrel zárt másodikként a 19,94-gyel győztes kínai Kung Li-csiao mögött.

A békéscsabai színekben versenyző dobó az elmúlt években fantasztikus sorozatot produkált: 2014-ben bronzérmet szerzett a zürichi szabadtéri Európa-bajnokságon (19,04 m - országos csúcs), 2015-ben első lett a prágai fedettpályás Eb-n (19,23 m - ocs), s negyedik a pekingi vb-n (19,48 m - ocs).

Tavaly ezüstöt nyert a fedett vb-n (19,33 m - ocs) és a szabadtéri Eb-n is (18,72 m), majd a dobogó harmadik fokára állhatott fel a riói olimpián (19,87 m - ocs), idén pedig újra első lett a fedett Eb-n (19,28 m). Londonban a súlylökés mellett diszkoszvetésben is indul.

Márton Anita a magyar csapat második érmét szerezte a vb-n, Baji Balázs hétfőn harmadik lett 110 méter gáton.