A 39 éves brazil állampolgárságú férfi a vád szerint egy ismerőse megbízásából, kapszulákban lenyelve több mint egy kilogramm kokaint hozott be Magyarországra - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2016 júniusában Brazíliában, Sao Paulóban egy kocsmában megismerkedett egy férfival - akit a nyomozás során nem lehetett azonosítani -, aki rávette arra, hogy 15.000 brazil reál (kb. mintegy 1.300.000 forint) ellenében a szervezetébe rejtve, kapszulákban lenyelve, kábítószert szállítson Magyarországra, és azt ott adja át egy bűntársa részére. A vádlott utazásához szükséges repülőjegyet a megbízó, míg a budapesti szállás foglalását az ismeretlen magyarországi bűntárs biztosította, és a megbeszéltek szerint ez utóbbi jelentkezett volna a szálláshelyen a vádlott szervezetéből kiürített kábítószerért is.

A vádlott július 6-án a brazíliai Sao Paulóban megbízója lakásában átvett és lenyelt 100 darab kokaint tartalmazó kapszulát, majd az ily módon testébe rejtett, mintegy egy kilogramm tömegű kábítószerrel Sao Paulóból Zürichbe, onnan pedig Budapestre utazott.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatóságának munkatársai őt ellenőrzés alá vonták, az ennek keretében elvégzett orvosi vizsgálat pedig kimutatta a testüregébe rejtett kokainkapszulákat.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

Forrás: hvg.hu