Csütörtök reggel azoknak a merénylőknek a házait rombolták le, akik júniusban Jeruzsálemben halálra késeltek egy 23 éves határőr-katonanőt, továbbá  azét a magányos terroristáét, aki áprilisban az Ofra nevű ciszjordániai telepnél halálra gázolt szándékosan egy húsz éves izraeli katonát.

A ciszjordániai Dir Abu Misálban a három Jeruzsálemben késelő merénylő közül  kettőnek ledózerolták a házát, harmadik társuk otthonában pedig lakhatatlanná tették a merénylő lakrészét.

A Rámalláhtól északra lévő Szilvád nevű palesztin faluban szintén lerombolták azt az épületet, amelyben az Ofrában támadó merénylő élt korábban.

A 2015 észén kezdődött merénylethullámban számos késeléses, gázolásos és fegyveres merényletet próbáltak elkövetni palesztinok, és az izraeli biztonságiak szerint a merénylők házainak lerombolásának elrettentő hatása van a jövendő támadókra.

Izrael szerint a palesztin politika miatt robbant ki az újabb erőszakhullám, a palesztinok viszont úgy vélik, hogy a több évtizedes izraeli megszállás okozta frusztráltság vezet újabb és újabb merényletekhez.