Azt pedig az egész világon mindenki tudja, hogy a gasztronómia egyik legalapvetőbb, nélkülözhetetlen alapanyag halmazát a különböző tészták jelentik. Vannak ételek, melyekben maga a tészta főszereplő, vannak ételek, melyekben a legfontosabb mellékszerep jut a tésztának és természetesen vannak tésztamentes ételek is. Egyébként a tészta már akkor is meghatározó szerepet játszott az emberek étkezésében, amikor még elméletben sem léteztek tésztagyárak. Hiszen drága nagymamáink (és persze az ő nagymamáik is) pontosan tudták, hogyan kell lisztből (mindig volt a kamrában), tojásból (az udvaron jól tartott baromfik folyamatosan gondoskodtak tojásról) és vízből tésztát csinálni. Bármilyen tésztát. A mamák mindig finom konyhájának egyik fontos titka éppen a saját készítésű tészta volt. Ők persze ma is csinálnak otthon tésztát, de az emberek 99 százalékának asztalára már az üzletek polcairól érkeznek a legkülönfélébb tészták. Az üzletek polcaira pedig például Mezőberényből, az idén 25 éves Famíliatészta Kft. gyártósoráról, ahol jelenleg 52 féle tésztát gyártanak.

Mezőberény, famíliatészta, mezőberény, famíliatészta
Kovácsné Nagy Krisztina

- Cégünk termékszerkezetét a tradíció és a napi kereslet közösen alakították, alakítják ki – kezdte a kályhánál a cég legújabb üzleti projektjének bemutatását Kovácsné Nagy Krisztina, a Famíliatészta kft. marketingvezetője. – A tradíciót a 14 féle nyolctojásos tésztáink jelentik. Mivel a legtöbb vásárló a négytojásos tésztákat keresi az üzletekben, ezért mi 16 féle terméket állítunk elő ebben a kategóriában. Az egészséges életmód és az olasz tésztaalapú gasztronómia elterjedése miatt rendkívül népszerűek a teljes kiőrlésű, durumlisztből készült tésztáink, amiből mi 8 félét gyártunk. Az 50%-al illetve 80%-al csökkentett szénhidrát tartalmú sporttésztáinkkal kiegészülve az egészségtudatos tészták gyártásában éllovasok vagyunk a magyar tésztagyártók között.

- Beszélgetésünk eredeti témája azonban nem a cég általános, hanem legújabb értékesítési rendszerük, a Famíliatészta Expressz bemutatása. Beszéljünk hát arról, milyen vonat is ez a tészta expressz?

- Ez természetesen nem vonat, hanem egy felgyorsított internetes vásárlás. Lényege, hogy bevontunk az értékesítésbe egy országos hatáskörű futárszolgálatot.

- Olyan csomagküldő, csomagvivő szervezetet?

- Igen. Ennek az lett a hozadéka, hogy a Famíliatészta Expresszen keresztül megrendelt áru 24 órán belül átvehető a megadott címen. Egyszerűbben, ha valaki déli 12óráig leadja nálunk a rendelését, az másnap kézhez veheti a tésztacsomagját. A 12 óra után érkezett rendelések is legkésőbb 48 órán belül eljutnak a címzetthez.

- Mióta üzemel a gyorstésztaküldő szolgáltatásuk?

- Éppen most vezetjük be, a cikk megjelenésének időpontjában már használhatják partnereink.

Famíliatészta, famíliatészta, 20170608
A cég webáruházában 92 féle tészta közül válogathat a vásárló

- Hogyan és kik vehetik igénybe a Famíliatészta Expressz szolgáltatásait?

- Bárki igénybe veheti, aki regisztrál a www.familiaexpressz.hu oldalunkon. Az oldal természetesen elérhető weboldalunkon (www.familiateszta.hu) is. Viszonteladók, nagyfogyasztók, cégek esetében a rendelések alsóértékhatára 10 000 Ft. Ebben az esetben a kiszállítás a megrendelő számára ingyenes.

- Minden szerződés legfontosabb pontja: mi a fizetés módja?

- A vállalkozók fizethetnek előre utalással, utánvéttel és engedélyezés utáni halasztott fizetéssel. Ráadásul vásárlásuk pontos értékének 3%-át két héten belül történő vásárlás esetén levonjuk. Magyarul 3% kedvezmény biztosítunk partnereinknek, ha két héten belül újra vásárolnak.

- És a magánszemélyek?

- Ugyanúgy működhetnek, mint a vállalkozások, csak mások az értékhatárok. Például nincs vásárlási minimum. Ötezer forint alatti vásárlás esetén a szállítási költség 1 290 Ft, felette azonban ingyenes. A 3% bónusz nekik is jár, de a magánszemélyek nem két hétig, hanem 30 napig használhatják fel a kedvezményeket.

Famíliatészta, famíliatészta, 20170608

- Mit várnak a Famíliatészta Expressz szolgáltatás bevezetésétől?

- Webáruházunk megnyitásakor számítottunk arra, hogy eleinte szokatlan lesz partnereinknek a tésztát interneten keresztül megvásárolni. Ám szerintem ez csak a jelen. Az internetes technológia fejlődése már eddig is alaposan átírta a hétköznapi élet rutinjait, szívből hisszük, hogy így lesz ez a tészta esetében is. Meglévő partnereink számára, akik ismerik és rendszeresen használják termékeinket, még kényelmesebbé tudjuk tenni a vásárlást. Alkalmi vevőink pedig könnyebben tudnak kapcsolatba kerülni velünk, mennyiségi korlát nélkül vásárolhatnak termékeinkből, kényelmesen ismerkedhetnek meg velünk. Persze mi hisszük, ha megismerték termékeinket, rendszeres vásárlók lesznek belőlük.

- Végül is kinek ajánlják a Famíliatészta Expressz szolgáltatásait?

- Mivel a Famíliatészta Expressz gyorsasága alkalmas hirtelen, váratlanul kialakult vásárlás helyzet megoldására. Mivel az alkalmazott fizetési konstrukciói a bónuszokkal együtt mind a nagy, mind a kisfogyasztók költségeit jelentős mértékben csökkenthetik. Mivel a megrendelés gyors és egyszerű végrehajtása kifejezetten kényelmessé teszik a vásárlást, azt gondolom, hogy váratlan helyzetek megoldására és a napi gyakorlat átalakítására is kiválóan alkalmas lesz az új rendszer. Ezért minden tésztafelhasználónak jó szívvel és hittel ajánlom a Famíliatészta Expressz szolgáltatásait.

Famíliatészta: Kovácsné Nagy Krisztina és Kovács Lajos, famíliatészta, Mezőberény, 20170227
Kovávsné Nagy Krisztina és Kovács István

A Famíliatészta Kft. megalakuláskor, egyéni vállalkozás korában (1992) a folyamatos fejlődés mellett azt a célt tűzte maga elé, hogy bekerüljenek az ország hat legnagyobb tésztaüzeme közé. Már régóta tagjai az első hatnak, havi kapacitásuk mára elérte a 200 tonna/hó teljesítményt. Magyar Brands (2015; 2016) díjas termék kitüntetettjei, állandó beszállítói a Real, az Auchan áruházláncnak és néhány Coop áruháznak, illetve számos nagykereskedéssel és kiskereskedéssel állnak közvetlen kapcsolatban. Munkájukat a vásárlói igény szerinti termékválaszték és minőség megteremtése, a partnerekkel való kiváló kapcsolat kialakítása és megtartása jellemzi. Ezt igazolja, hogy a vállalat a Bisnode AA tanúsítványát kapta meg, mellyel a Magyarországi cégeknek csak az 1,75 %-a rendelkezik, és azt jelzi, hogy velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata nagyon alacsony, a cég jövőben is stabil szereplője lesz a piacnak.

Mezőberény, famíliatészta, mezőberény, famíliatészta
Túrós csusza tepertővel

Túrós csusza tepertővel: korhatár alatt, illetve örök gyerekként cukorral. Káposztás kocka: jó borsosan, vagy mint a csuszánál. Sajtos metélt: tejfölösen vagy anélkül. Krumplis tészta: jó hagymásan, tavasszal friss salátával, nyáron uborkasalátával. Bolognai spagetti: slágerétel mióta az olasz konyha betolakodott a magyar konyha falai közé. Penne variációk: lásd bolognai spagetti. Bakonyi sertésszelet makarónival: tejfölös, gombás megunhatatlan finomság. Slambuc, öhöm, öreg lebencs, „szuszóka”, betyáros: a hortobágyi pásztorok finom bográcsétele füstöltszalonna alapon, krumpliból és lebencs- vagy kockatésztából. A cikk írása közben, hirtelen ez a nyolc tésztás étel jutott az eszembe. Ön mivel folytatná?