A Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő beruházások támogatására pályázati programot indított 10 milliárd Ft keretösszeggel az új munkahelyeket létrehozó mikro-, kis- és középvállalkozások számára. Ebből 1100-1200 vállalkozásnál akár 5000-5500 új munkahely létesíthető, továbbá mintegy 10 000 már meglévő munkahely megőrzése segíthető.

A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások vehetnek részt, amelyek a benyújtás időpontjában még nem kezdték el a beruházást és azt 2018. szeptember 30.-ig befejezik, továbbá vállalják, hogy a támogatással legalább 2 fő teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára létesítenek új munkahelyet.

Dr. Takács Árpád, dr. takács árpád, Békéscsaba, 20170815
Dr. Takács Árpád kormánymegbízott

A pályázónak vállalnia kell, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a beruházás befejezésétől számított 3 évig folyamatosan fenntartja és működteti a térségben és köteleznie kell magát, hogy a pályázat benyújtása előtti 12 hónapban meglévő átlagos létszámot fenntartja, és a létszámbővítésre legalább 2 éves folyamatos foglalkoztatási kötelezettséget vállal.

A vissza nem térítendő támogatás keretében az új gépek, berendezések, műszaki eszközök, technológiák beszerzésének, illetve üzleti célú ingatlan vásárlásának, továbbá az új létesítmények építési költségei számolhatók el. Az igényelhető támogatás összege: alaptámogatásként, nem regisztrált álláskereső személy esetén 1,5 millió Ft/új munkahely.

Pántya imre, pántya imre, Békéscsaba, 20170815
Pántya Imre főosztályvezető

Az alaptámogatáson kívül kiegészítő támogatásokra lehet pályázni (álláskereső foglalkoztatásához; megelőző 12 hónapban kizárólag közfoglalkoztatási jogviszonnyal rendelkező foglalkoztatásához; kedvezményezett járásban, településen megvalósuló beruházáshoz), így új munkahelyenként max. 2,7 millió Ft mértékű fajlagos támogatás igényelhető.

A pályázati dokumentáció letölthető a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Békés Megyei Kormányhivatal honlapjáról egyaránt.