Az államalapítás hivatalos ünnepéhez ma már hozzátartozik az új búzából sütött, nemzeti szalaggal átkötött kenyér megáldása, megszentelése is, mely az Önkormányzat asztalára is megérkezett.

A képviselő-testületi ülésen megjelenteket Nagy Róbert Közönség díjas színművész szórakoztatta, előadásában Ratkó József: Szégyentelenül című versét, valamint a Jekyll & Hyde Musical - Eljött a perc című számát hallhatták.

Az ünnepség első napirendjeként Varga Gusztáv polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd átadásra került a „Mezőkovácsháza Városért” kitüntetés, melyben Fodor Istvánné részesült, Mezőkovácsháza város köznevelési feladatainak hosszantartó, magas színvonalú megvalósításáért, valamint több évtizedes pedagógiai, vezetői munkájának elismeréséül.

Hagyomány már, hogy az ünnepség keretében köszöntjük friss diplomásainkat. Az idei évben négy fiatalt köszönthettünk: Ádám Olga Krisztina, Dr. Ujj Ágnes, Dr. Ujj Éva, Hagya Csaba.

Végezetül a rossz időjárási viszonyok miatt koszorúikat a megjelent intézményvezetők, politikai pártok és civil szervezetek képviselői az új kenyér előtt helyezhették el.