Öt éve, egy korábbi cikkükben már részletesen kibontottuk Hegedűs Csaba vállalkozását.

Azóta azonban nem csak az évek, hanem a dolgok is előrehaladtak... Történetesen a kereskedés kinőtte magát. Történetesen az eladáson kívül (az első hat évben a Csaba-Fa csak kereskedésként funkcionál) ács és asztalos munkákat is felvettek a tevékenységi körükbe – többek között tetőket, teraszokat, előtetőket, kerítéseket is készítenek.

Hegedűs Csaba: Csaba-Fa, csaba-fa, Békéscsaba, 20170418
Hegedűs Csaba (galéria)
No de honnan jött a profilbővítés ötlete?,

kérdésemre a vállalkozó elmondta, az utóbbi időben szinte napi rendszerességgel érdeklődtek a vásárlók a Berényi úti telephelyükön, hogy miért nem vállalnak kivitelezést is. És miért is ne?

A plusz szolgáltatás nyilván létszámbővítést vont maga után – amely azért valljuk be, nem egy utolsó tényező Békéscsabán. Azóta folyamatosan dolgoznak; például ez egyik megrendelő házánál már a harmadik munkájukat végzik.

És ami a legszebb,

a vállalkozás félig-meddig, egy bizonyos tudathasadásos állapotban működik, hiszen lévén, elsősorban a kereskedelemben érdekeltek, így az építő konkurenciáknak is ők adják el az alapanyagokat.

A Csaba-Fa manapság már olyan tényező a faipari piacon, hogy számos megrendelő a munkájuk (kivitelezés) és nem az áraik miatt választják.

***

Hegedűs Csaba továbbá elmesélte, még évekkel ezelőtt leesett borostával hallgatták, hogy Németországban egy ács többet keres, mint egy orvos... És bizony manapság már hazánkban is vannak hasonló tendenciák.

Harcra fel! Tessék szakmát tanulni!
(De előtte: Fiam, menj borbélyhoz!)

Csaba-fa munka, csaba-fa, Békéscsaba, 20170418
Az egyik csuda (még több kép)

És az öt évvel ezelőtti dolgozat: ITT!