Pocsaji László

Pocsai László, Pocsai László
Pocsaji László a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános iskola, Óvoda és Kollégium 8. c osztályos tanulója.

Eddig valamennyi tanévben kitűnő tanulmányi eredményt ért el a tanévek végén. Jó közösségi ember, akire lehet számítani a különböző feladatok megoldásában, elvégzésében. Emellett az iskolai élet számos más területén is derekasan helyt áll, legyen az versmondó verseny, zsoltáréneklés, bibliai történetmondás.

Mindezeken a megmérettetéseken városi, vagy inkább országos szinten képviseli iskolánkat. S ha ez még nem volna elég, a zeneiskolában is kitűnő eredményeket ér el különböző versenyeken, trombita szakon.

Részt vett az RTL Klub által szervezett Kicsi Óriások tehetségkutató versenyében, s bekerült a legjobb 50 énekes közé. Mindezen eredmények birtokában is szerény maradt. Magatartása és szorgalma példamutató, bátran lehet személyét a mai generáció elé állítani követendő példaként.

Jó tanulást, örömteli zenélést kívánunk neki a jövőben is!

Dávid Marcell

Dávid Marcell, Dávid Marcell
Dávid Marcell 9 éves korában kezdte meg zenei tanulmányait a békési Alapfokú Művészeti Iskola ütőszakán. Tanára, Szőnyi Graciella már az első évben felismerte kiváló képességeit, amit Marcell szorgalmával és kitartásával erősített meg. Látványos zenei fejlődésének állomásait egy-egy versenyeredmény mutatta:

2010-ben a Szegeden megrendezett Dél-Alföldi regionális ütőversenyen II. helyezést
2011-ben Gyulán a Megyei Kamarazenei Találkozón I. helyezést
2012-ben a győri Országos Szóló-és duó versenyen III. helyezést
2016-ban Kiskunfélegyházán az Országos Kamaraversenyen II. helyezést ért el.

Marcell életének részévé vált a zene. Zeneszeretetének és kitartásának mutatója, hogy a mai napig, 19 évesen is az ütőtanszak aktív tanulója.

A szóló és kamarahangszeres élete mellett, 7 éve lelkes tagja a "Civilek a városért" díjjal kitüntetett Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekarnak - azóta az összes zenekari fellépésen, turnén, vendégszereplésen aktívan kíséri a zenekart. Nagyon jó csapattárs, zenésztárs és kiváló ember. Segítőkész, aki türelmesen vezeti be a kisebbeket a szólamtanulás rejtelmeibe. Sikerei mellett szerény tudott maradni, ami még inkább emeli pozitív tulajdonságait.

Dávid Marcell a művészeti iskola legjobbjai közé tartozik és büszkék rá.

Eredményeihez gratulálunk, további sikereket kívánunk a tanulásban és a zenei pályán is.

Engler Henrietta

Engler Henrietta, Engler Henrietta
Engler Henrietta a békési dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium tanulója. Népi kézműves szőnyegszövő szakmát tanul, négy éves képzés formájában, amelyet a 2017/18-as tanévben zárhat le szakvizsgával és OKJ-s bizonyítvánnyal.

Heni jeles tanuló, kiemelkedő szerepet játszik az osztályközösségben és a kollégiumi életben. Szívesen vállal feladatokat az iskolai rendezvényeken és ünnepségeken.

A szakma elsajátításában is kiemelkedő teljesítményt nyújt, szereti leendő szakmáját, munkája mindig kifogástalan. Kreatív és szorgalmas. Részt vett a XII. országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázaton ahol a hagyományokhoz hű mintázattal, színekkel és technikával, kézzel készített szőnyege kiállításra került.

Az iskolai testnevelés és sportban nyújtott teljesítménye is példaértékű és kimagasló. Fizikai és testi felépítése valamint ehhez párosuló kitartása és szorgalma nagyszerű sporteredményeket hozott. Kiemelkedő sportága nincs, valamennyi sporttal kapcsolatos mozgásformában kiválóan teljesít.

Csapatsportágakban vezéregyéniség, lelkesíti társait és egészséges győzni akarás vezéreli. Egyéni versenyeken megfontolt, kitartó és következetes. Nagy teherbíró képességű. Szereti a ritmikus zenéket és szívesen foglalkozik a tánccal. Sportolói egyéniségét sokoldalúság és színesség jellemezi.

A 2016/17 tanévben elért versenyeredményei:
Országos asztalitenisz diákolimpia Budapest 5. hely.
Megyei asztalitenisz diákolimpia Békéscsaba 2. hely.
Megyei tollaslabda vándorkupa Békés egyéni 1. hely. csapat 2. hely.
Megyei zsinórlabda diákolimpia Békéscsaba 2. hely.
Megyei labdarúgás Békéscsaba 4. hely.
Megyei grundbirkózás Orosháza egyéni 2. hely. csapat 2. hely.
Megyei I. Dr. Illyés Sándor lovastorna vándorkupa Békés 1. hely.

Sok sikert kívánunk neki szakmájában és az életben is.

Kónya László Tamás

Kónya László, Kónya László
A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8. osztályos tanulója.
5. évfolyamtól emelt szintű matematikaoktatásban részesül, hat éve a kosárlabda sportágban is kiemelkedő teljesítményt nyújt. Minden tanévben kitűnő tanuló volt.

Rendszeresen részt vesz különböző tanulmányi és sportversenyeken, ahol szép sikereket ér el.
Legjobb eredményeit matematikából, történelemből és a kosárlabda terén érte el.

• TIT megyei matematikaverseny 1. helyezés, bejutott az országos Orchidea matematikaversenyre is, ahol derekasan helyt állt.
• TIT megyei történelemverseny 6. helyezettje.
• Hat éve kosárlabdázik, a békési SZSK NB I./ B utánpótlás csapatainak oszlopos tagja. Teherbírása, szorgalma és a sportághoz kötődő elhivatottsága példaértékű.
• 2012 óta az országos korosztályos bajnokságok régiós versenyein 3-4. helyen szerepelt csapataival. 2013-ban az I. Hepp Kupán az I., 2014-ben a II. Hepp Kupán a II. helyet szerezte meg csapatával. 2014-ben a Megyeválogatottak tornáján II. helyezesért ért el. Szintén ebben az évben Mezőberényben a Molnár Miklós emléktornán a II. helyezett csapat tagja volt.
• 2015-ben a Kosárlabda diákolimpia országos elődöntőn Baján a III. helyezést érte el csapatával.

Aktívan dolgozik az iskola stúdiójában is. Osztálytársai mindig számíthatnak segítségére, közösségi munkából is rendszeresen kiveszi a részét. Kimagasló tanulmányi eredményei, kitartó szorgalma, segítőkészsége példaértékű társai számára.

Kívánjuk, hasonló sikerek övezzék középiskolai pályafutását is!