Úgy másfél hete az hallottam az egyik lokálrádióban, hogy az évnyitóra minden iskolában befejeződnek a munkálatok. Majd a múlt hét szerdán, amikor épp erre jártam, azt láttam, hogy elég nagy a mozgás az iskola udvarán. Azt követően azt „fülest" kaptuk, hogy főiskolások lettek a jankaysok.

Tirjákné Prisztavok Ágnes - jankay suli, Tirjákné Prisztavok Ágnes, Békéscsaba, 20170905
Tirjákné Prisztavok Ágnes
Azt nem tudom, hogy pontosan ez miképp hangzott el... de az igazság az, hogy minden intézményben megkezdődött a tanév. (Szimultán több városi oktatási intézményben zajlanak a fejlesztések.) Azt azonban tudni kell, egy ilyen energetikai korszerűsítés egy óriási dolog ; magának a projektnek április 30-án van hivatalosan vége. Volt egy olyan változat is, hogy szeptember 1-jétől idejönnek a gyerekek tanulni, de akkor 8-16 óra között nem haladtak volna a mesterek. Azt követően úgy döntöttünk – Szarvas Péter polgármester úr közbenjárásával –, hogy inkább egy hétig a főiskolára járunk.

Legalább átugrották a középsulit.

Így van! Ezáltal egy kirándulással kezdtük az első hetet.

Hogy érzik magukat?

Nagyon jól... de remélem, azért vissza akarnak jönni.

Auditórium maximum?

Azért az nem, de a 11 osztályunk a második emeleti tantermekben vígan elfér. Ami azonban nagyon fontos, hogy egy rég várt esemény következik be: kicserélik az ablakainkat, megtörténik a fűtéskorszerűsítés.

30 éve még Bandi bácsi olajkályhái duruzsoltak.

Az elmúlt 5 évben folyamatosan ösztönöztük a fenntartót, hogy ki kellene cserélni a nyílászárókat; azonfelül nem tudtuk 18 fok fölé felfűteni a hátsó termeket, mert a tornateremi kazánházból jött a meleg víz, és mire ideért, lehűlt.

Jankay általános, jankay iskola, Békéscsaba, 20170905
Épül, szépül...

Akkor a jövő héten újra általános sulisok lesznek a jankaysok?

Hétfőn, szeptember 11-én már itt leszünk, mert minden belső munka elkészül, és birtokba vesszük az ünneplőbe öltöztetett „Nagy" Jankayt, hiszen ez az iskola történetének 60. tanéve.