Az Év Fürdője közönségszavasát idén is a termalfurdo.hu szervezte a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával. A versenyben közel 200 hazai fürdő mérettette meg magát, 2017. június 1. és augusztus. 31 között, összesen 167 ezer szavazat érkezett, három kategóriában lehetett voksolni a kedvencekre.

Az Év Fürdője 2017 győztesei

2017-ben Az Év Fürdője a Hungarospa Hajdúszoboszló lett, mely a verseny történetében egyedülálló győzelmet aratott: 2015 után másodjára nyerte meg kategóriáját. A legkedveltebb hazai fürdőben gyógyfürdő, strand, aquapark, uszoda és fedett élményfürdő is üzemel. A Hungarospa Hajdúszoboszló nemcsak az ország, de egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma is.

Az Év Feltörekvő Fürdője a Demjéni Termál Völgy lett, ami népszerűségét szintén sokoldalúságának köszönheti, hiszen barlangfürdő – a Cascade Barlang- és Élményfürdő igazi szemkápráztató látványosság, ez egyik legkülönlegesebb fürdőhelyszín Magyarországon – gyógyfürdő és aquapark is várja itt a vendégeket.

A Helyiek Kedvenc Fürdője 2017 címet a szentendrei V-8 Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont szerezte meg. A létesítményt leginkább a széles palettájú wellness részlege teszi kedvelté, ahol finn szauna, infraszauna, bioszauna, gőzkabin, jégbarlang, sószoba és többféle masszázs is igénybe vehető. Itt található Magyarország első mesterszaunája is.

Előkelő helyeken végeztek a megyei fürdők

Gyopárosfürdő, Gyopáros, Orosháza, 20170907
Gyopi

Tizennégy Békés megyei fürdő mérkőzött meg a versenyben, közülük hárman végeztek az élbolyban. A Gyulai Várfürdő már tavaly is dobogós volt, idén 3. lett Az Év Fürdője 2017 kategóriában. Az Orosháza - Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő egyet javítva tavalyi eredményén Az Év Feltörekvő Fürdője 2017 kategóriában lett bronzérmes. Szépen szerepelt még a Nagyszénási Parkfürdő is, amely A Helyiek Kedvenc Fürdője 2017 kategóriában 8. lett, ami szintén egyel jobb, mint a múlt évi helyezése.

A megyei rangsor ide kattintva tekinthető meg. A szavazás további eredményei pedig itt láthatóak.