"A csoportkörben hét nap alatt játszottunk öt meccset, ilyenkor mindig jólesik egy kis szünet" - mondta a szolnoki játékos az MTI-nek szombaton, az Ahmet Cömert edzőcsarnokban. "A holnapi mérkőzésre rápihenhetünk két napot, ami jót tesz a társaságnak, tekintve, hogy ebben azért volt egy hosszú utazás is. Ma tartunk egy jó átmozgató edzést, de közben persze már várjuk a meccset, azért az ember nem mindennap játszik Eb-nyolcaddöntőt" - tette hozzá mosolyogva.

A hétfő óta 27 éves kosaras kifejtette, az ellenfél olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, és noha hat-hét meghatározó játékosa is hiányzik, nem lehet azt állítani, hogy B-csapattal érkezett.
"Ezzel együtt aki itt van, kivétel nélkül az NBA-ben, az Euroligában vagy az Európa Kupában szerepel. A csapat motorja Bogdan Bogdanovic, ha őt többé-kevésbé tudnánk semlegesíteni, akkor nem mondom, hogy a többiek elbizonytalanodnának, de valamennyi esélyünk lehetne.

Felszabadultan szeretnénk játszani, a teher a szerbeken lesz" - jelentette ki Vojvoda, aki eddig 85 pontot dobott az Eb-n.

A szerbek 222 centis centere, Boban Marjanovic is egyetértett abban, hogy csapatán lesz a nagyobb nyomás:

"Valóban tőlünk várja mindenki a győzelmet, de ezzel most nem foglalkozunk" - szögezte le a Detroit Pistons játékosa. "Úgy készülünk fel erre a meccsre is, mint a többire, aztán majd a pályán eldől, hogy ki a jobb" - tette hozzá Marjanovic.

A magyarok vasárnap, magyar idő szerint 14.15 órakor csapnak össze a szerbekkel a Sinan Erdem Csarnokban.