A közelmúltban két újabb termékkel, az Árpád Budapest Szilva Pálinkával és Árpád Budapest Barack Pálinkával jelentek meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéri Duty Free boltjában.

Árpád Budapest Szilva Pálinka, árpád pálinka, Békéscsaba, 20170913
Árpád Budapest Szilva Pálinka (galéria)
Elmondta, az Árpád Budapest palackok frontoldalán a Lánchíd és a Budai Vár, míg a hátoldalán az Országház és a Gellért-szobor látható. A termékeket egyelőre

a fővárosban forgalmazzák.

Közben itthon befejeződött a szilvaszüret: a Lepotica és a Stanley.

Megjegyezte, a közepes terméshozamhoz egy igen magas cukortermés párosult. (Korábbi cikkünkben épp arról értekeztünk, hogy idén a kajszitermés volt bőséges.) S jelen pillanatban a vilmoskörte-korszak zajlik a főzdében (a Piros Vilmos volt az Ország és a Megye Pálinkája).

Termékeik hamarosan a Győri Pálinkafesztiválon (szeptember 15-17.) is domborítanak – mégpedig a vállalkozás egyik forgalmazója értékesíti a viharsarki csodás italokat.

Azonfelül jó hír a gyulai fogyasztóknak, egy helyi kereskedő jóvoltából az Árpád Pálinka ismét kapható a fürdővárosi Bor és Pálinka Szaküzlet (Városház utca 4.) polcain.

***
Javában zajlik a bérfőzetői iratkozás, az Árpád Pálinkatanyán a hagyományos, kisüsti technológia mellett a modern, oszlopos, számítógépes technológiával is a főzetők rendelkezésére állnak. Szaktanácsadással, kistasakos élesztők, enzimek, tápanyagok forgalmazásával is segítik a pálinkafőzőket.

árpád pálinka: nagy mónika és árpád, árpád pálinka, Békéscsaba, 20170913
A vállalkozás testvér-társtulajdonosai: Nagy Mónika kereskedelmi vezető
és Árpád főzőmester (még több kép)

A Pálinka Tanyán továbbá bárki megkóstolhatja, megvásárolhatja hazánk legjobb pálinkáját, a Piros Vilmoskörtét a korábbi évek Lepotica szilvapálinkáit, valamint más, champion-díjas nedűket is, ahol hangulatos környezetben vendéglátással, saját készítésű, kolbászfesztiváli díjnyertes kistermelői kolbásszal is szolgálnak.

Az Árpád Pálinkatanya elérhetőségei: Békéscsaba, Kisrét 92/2, telefon 66/325-859, 30/998-4032. E-mail: arpadpalinka@arpadpalinka.hu, honlap: www.arpadpalinka.hu.