Mint mezei firkász, aki folyton az ügyvezetőm bal szárnyán evez, első blikkre a 36 millió ereje döngölt a földbe. Ugyanis azt az összeget keményen be kell kalapozni, még ha alkalmanként/évente csak hármat, de a feladat nem egyszerű.

Príma Díj sajtáj - Nagy Mihály László, príma-díj, Békéscsaba, 20170919
Nagy Mihály László
A XII. Békés Megyei Príma Díj

ünnepélyes Díjátadó Gálaestjének, a keddi békéscsabai Phaedra Rendezvényközpontban megtartott sajtótájékoztatója előtt Nagy Mihály László, VOSZ megyei elnökével, a program házigazdájával beszélgettem.

Elmondta, a VOSZ-nak három arca létezik: a radikális, az kompromisszumkésségre hajló, és a mostani, a mosolygós. Nem mellesleg, ahhoz hogy mosolyogjunk (mármint hogy legyen gála, legyen pompa, legyen fény), bizony szükséges az első két arc is.

Szomorúan tapasztalom – mesélte –, hogy a nagyvállalkozók támogatókedve lényegesen kisebb, mint a kicsiké; idén sokkal nehezebb volt a szponzorhálózatot összeállítani, mint korábban: még több időre, energiára és türelemre volt szükség ahhoz, hogy létrejöjjön a pénteki rendezvénycsokor.

Kérdésemre, elfordult-e már, hogy valaki nem értett egyet bármelyik díjazott személyével?, lévén egy elismerés mindig megosztó, azt a választ kaptam: „szerintem mindig helyes döntések születtek".

***

Idén a sport, a nép- és a zeneművészet területén díjaznak Békés megyei sikerembereket és együttest.

(Itt a tavalyi beszámolónk.)