Hamis tízezresekkel fizetett egy kevermesi férfi Békés és Csongrád megyében több helyen. A bankjegyeket maga készítette, nyomtatta és főként vendéglátóhelyeken egyenlítette ki velük a pár száz forintos számláit.

Békéscsabán, 2016. december 28-án két sörözőben és egy kávézóban is fogyasztott, vásárolt, majd ugyanezen a napon egy gyulai sörözőben is megpróbált hamis tízezressel fizetni. Gyulán a pultos azonnal látta, hogy nem eredeti bankjegyet kapott.

A békéscsabai vendéglátóhelyeken viszont csak akkor vették észre az alkalmazottak, hogy hamis pénzt kaptak, miután kiadták a visszajárót és a férfi elment. Ezután egy békéscsabai áruházban is fizetett az egyébként rossz minőségű hamisítvánnyal, ott szintén elfogadták tőle.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei azonosították és elfogták a 20 éves kevermesi férfit. Ekkor már két Csongrád megyei rendőrkapitányság is folytatott ellene büntetőeljárást, mert Szegeden, Makón és Klárafalván is hamis pénzzel fizetett.

Az ügyeket a rendőrség egyesítette és a Békéscsabai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást tegnap lezárta. Az eljárás iratait a rendőrség a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal továbbította a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre.