A gála rendezvényfüggönyét a békéscsabai Calandrella Kamarakórus misztikus minikoncertje húzta szét; majdan Nagy Mihály László, a VOSZ megyei elnöke, s egyben a program házigazdája köszöntőjében elmondta:

Príma Díjátadó - Nagy Mihály László, príma-díj, Békéscsaba, 20170922
Nagy Mihály László (képek)
„Továbbra is keressük a környezetünkben azt a pici kis gyöngyszemet, azt a vállalkozótársat, aki föltünés nélkül fizette az adót, és embereknek foglalkoztatást biztosított."

És akkor... a mostani program gyöngyszemei:

Kovács Sándor, az Univerzál Zrt. gazdasági igazgatója és Tóth Lajos, a gyulai Tóth és Társa Recycling Kft. ügyvezető igazgatója munkásságát Kiváló Vállalkozó-díjjal ismerték el – őket a budapesti vállalkozók napján is köszöntenek majd.

Továbbá Kiváló vállalkozó díjat kapott Árgyelán János gyulai méhész, Ficsor Zoltán orosházi cukrászmester, Hajdú Gyula szeghalmi vendéglős, Földesi István kamuti mezőgazdasági vállalkozó, Hornok Julianna és Posztós István orosházi kertészeti kereskedők, Medvegy Mihályt, a Hocz és Medvegy Kft. ügyvezetője és idősebb Ásós Géza békési építőipari vállalkozó.

Egy fantasztikus ünnepi eseményen vagyunk – fogalmazott dr. Lovassy Tamás, a VOSZ Príma gálák koordinátora –, amely tökéletes levonata a kezdeti elképzeléseknek: a vállalkozók vezetésével fejlesszük a helyi társadalmi életet, és ez Békéscsabán megtestesült.

Dr. baji balázs - príma díj, príma-díj, Békéscsaba, 20170922
Baji Balázs (galéria)
Szarvas Péter polgármester

szerint Békéscsaba fejlődésében többek között nagyon nagy szerepe van városban és a környéken működő vállalkozásoknak; a teleülés működési kiadásainak 25-26 százalékát fedezik a vállalkozások helyi adói. Aláhúzta, ez a szám magáért beszél.

Végül a 2017-es megyei príma-díjak idén is a legjobb gazdákra találtak (a, b, c):

a, dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Universiade-győztes gátfutó. (Balázs, amihez az utóbbi másfél évben hozzáért, az majdnem mind arannyá vált: tavaly volt az esküvője, nem sokkal később a riói olimpián domborított, idén lediplomázott, és a nyara egy vb bronzzal és egy Universiade arannyal zárult. Nyara, visszafele arany.)

Príma Díjátadó - alföld quartet, príma-díj, Békéscsaba, 20170923
Alföld Quartet
b, a békéscsabai Alföld Quartet (Hoffman Ágnes, Molnár János, Szomorné Budai Mariann és Szomor István), akik egyébként az est egyik hangfelelőseik voltak.

c, a békési Belencéres Néptáncegyüttes, amely a Kárpát-medence, a megyei néptánc és a népzene hagyományát ápolják – Mahovics Tamás, az egyesület művészeti vezetője a díjátvételekor boldogan megjegyezte, szerencsére még léteznek manapság olyan gyerekek, akik nem a Despacitót tartják sorvezetőnek.

A fináléban a Belencéres három párja és Mahovics Tamás Jr. gyújtotta fel a parkettát.

És a finálé fináléjában Nagy Mihály László egy 9-es számú csoki tortával lepte meg a ma (szeptember 23.) kilenc éves Tomikát.

Príma Díjátadó - mindenki, príma-díj, Békéscsaba, 20170923
Mindenki (galéria)