Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház vezetője elmondta, az intézményben működő Mohácsy Mátyás Kertbarát Kör 1995-ben alakult. Két éve, a húsz esztendős szülinapon egy komplex szakmai programot szerveztek, amelyet a pozitív visszajelzések alapján 2016-ban, már Őszidő címmel megismételtek. A tavalyi program sikere kapcsán úgy döntöttek, hogy hagyományt teremtve, a rendezvényt minden évben megszervezik.

 

Őszidő - hanó miklós, takács péter és huszár endre - lencsési, lencsési közösségi ház, Békéscsaba, 20170930
Hanó Miklós (b), Takács Péter és Huszár Endre

 

A nap folyamán először Hanó Miklós alpolgármester beszélt a városban, illetve a környéken várható turisztikai fejlesztésekről; majd dr. Kiss Gyula aljegyző mondott el néhány hasznos tanácsot a kiskerteket érintő aktuális jogszabályváltozásokról. Azt követően a Legszebb konyhakertek – Magyarország című országos verseny békéscsabai nevezőit köszöntötték a szervezők.

Majdan a csorvási Hunapfel Kft.

tevékenységét ismertette Nemesnyik István ügyvezető, a Csongrád-bokrosi Gulyás Pincészetet pedig Gulyás Ferenc borosgazda mutatta be. Azután a Ház folyosóján megnyílt a nap nagyon fontos etapja: a Mohácsy Mátyás Kertbarát Kör tagjainak termékeiből összeállított kiállítása (a tárlatot Huszár Endre klubvezető nyitotta meg).

 

Huszár endre - kertbarát kör - lencsési közösségi ház, lencsési közösségi ház, Békéscsaba, 20170930
Huszár Endre

 

A rendezvényt a Gulyás Pincészet borkóstolója és állófogadás zárta.