A „Vidékfejlesztési Találkozón” az agráriumban jártas szakemberek részvételével tájékoztató előadásokat szerveztek, melyen többek között részt vett Dankó Béla országgyűlési képviselő, dr. Rákóczi Attila a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a LEADER csoport több képviselője is. Dr. Kulcsár László, a kamara megyei elnöke elmondta, hogy jövő májusra országosan kiépítésre kerül a jégeső-elhárítási rendszer, melynek egyértelmű célja a gazdálkodás biztonságának erősítése a termés megvédése által. Ugyanakkor ez nem csak a gazdáknak, hanem minden lakosnak is az érdeke, hiszen a jégeső egyre nagyobb és hevesebb viharokkal érkezik nem kímélve a házakat, gépjárműveket sem.

Az ezt követő "VIII. Gurul Ványa2 rendezvényen idén is sokan részt vettek, az értékes tombolatárgyakat 850 résztvevő között sorsolták ki. Az idő szerencsére idén is kedvezett. Az egész napos programok a megszokottaknak megfelelően kicsiket és nagyokat is megmozgattak.

Szombaton a Betakarítási Ünnepen 13 csapat mérte össze főzőtudását, pörkölteket, gombócokat, süteményeket is kóstolhattak a kilátogatók. Az önkormányzat 1200 adag bivalygulyással várta a rendezvényre érkezőket, melyből a Margaréta Idősek Otthonának és a Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum lakóit is megvendégelték. A nap folyamán gyerekprogramok, kiállítás, élő zenei előadások vártak mindenkit. A szrvezők ezúton is köszönik a részvételt mindenkinek, aki munkájával, kézműves tárgyaival, ételeivel, vidám hangulatával hozzájárult a rendezvény sikeréhez.