A szeptember 22-én, péntek délután megrendezett ünnepségen dr. Mokán István polgármester mondott ünnepi beszédet. A városvezető kihangsúlyozta, a 2014-ben megválasztott új városvezetés egy szép hagyományt élesztett újjá, amely keretében minden esztendőben köszöntik a városban - a városért tevékenykedő pedagógusokat, egészségügyi dolgozókat, köztisztviselőket, a szociális szféra dolgozóit és természetesen a közszolgáltató szektor dolgozóit is, akiknek a munkája nélkül elképzelhetetlen lenne Sarkad működtetése.

Dr. Mokán István köszöntőjébe egy szép, Gárdonyi Gézától származó idézetet is beleszőtt, mely szerint „a teremben helyet foglaló dolgozók olyan lámpások, amelyek minél inkább világítanak másoknak, annál jobban fogyasztják önmagukat”. A városvezetésnek pedig kötelessége „feltölteni szeretett lámpásait”, és őket ünnepelve megköszönni legalább évente egy alkalommal azt az áldozatos munkát, amit a városért végeznek. Ez a délután tehát róluk szólt, az általuk végzett munka előtt tisztelgett a város, amely nem napi nyolc órás elfoglaltságot jelent általában, hanem rengeteg túlórát, sok átdolgozott estét és hétvégét is.

A polgármester köszöntő gondolatai után az ünnepi program tehetséges sarkadi énekesek szívet - lelet melengető műsorával, valamint a teremben helyet foglaló legidősebb, illetve legfiatalabb dolgozó köszöntésével folytatódott. Az ünnepség zárásaként Mester Judit Ibolya alpolgármester mondott pohárköszöntőt, aki szintén méltatta az önkormányzat közt szolgáló intézményeiben dolgozó munkatársaknak áldozatos munkáját.

Az ünnepség hivatalos részét a hagyományokhoz igazodó, jó hangulatú, kötetlen beszélgetéssel és zeneszóval egybekötött megvendégelés követte.