A Lucasfilm is megerősítette a hírt, hogy a Star Wars: Az utolsó jedik végső előzetesét az amerikai idő szerint hétfő esti NFL-meccs szünetében sugározza majd az ESPN csatorna. A mérkőzés közvetítése magyar idő szerint kedd hajnal 1:30-kor indul, így az előzetes premierjére körülbelül hajnali 3 és 4 között lehet számítani.

Ugyancsak fontos bejelentés a Star Wars-rajongók számára, hogy a jegyelővétel is elindul világszerte a decemberi premierre. Magyarországon a Cinema City (CC) hálózat bejelentette, hogy kedden délelőtt 10 órától lehet jegyeket venni a Star Wars nyolcadik részének vetítéseire. A jegyelővétel a CC mozijaiban a maratoni előadásokra, a szerdai (december 13.) premier előtti vetítésekre, valamint a premier hét előadásaira vonatkozik.

A CC összes mozijában Star Wars Maratont tartanak december 13-án szerdán, 15:30-kor, amelynek keretében a 7. és 8. részt lehet megnézni 3D szinkronos verzióban egymás után, kis szünettel.

A Corvin moziban pedig személyesen indul a jegyelővétel kedden 10 órakor, az online vásárlás némileg csúsztatva, 10.45-től lesz elérhető.

Star Wars: Az utolsó Jedik című filmet 2D és 3D szinkronos, 2D feliratos valamint IMAX 3D és 4DX 3D verziókban is vetíteni fogják Magyarországon.

Forrás: hvg.hu