Zárójelben megemlíti, mivel a fóliákkal nehéz vándorolni, ezáltal a gazdák hosszú évek óta kvázi egy helyen termelnek, így az eltelt évek alatt elszaporodnak a fonálférgek, gombák, baktériumok stb.

Mi azt tudjuk – folytatja –, amit hosszú évek óta senki:

egy talajgázosítási módszerrel, a növényekre ártalmas szervezeteket, amelyek az induláskor és fejlődésük során károsítják a növényt, eltüntetjük a talajból. És alapból nem magát a növényt védjük, hanem azt a közeget fertőtlenítjük, amelyben él – ugyanis minden baj a gyökértől indul.

Békés, kártevő, varga péter, kártevő
Varga S. Péter
Hozzáteszi, bő egy éve végeznek számos termelővel kísérleti fertőtlenítéseket: párhuzamosan klórpikrinnel kezelt és kezeletlen kontroll parcellákon. Ez idő alatt a gazdák folyamatosan kontrollálják és fotókkal dokumentálják a növény fejlődését, produktumát illetve, hogy mit mutatnak a gyomok (ugyanis a csírázó gyomokat is eltűnteti a gáz).

Óriási különbségek voltak – húzza alá Varga S. Péter – 20-25 százalék körüli a minimális termésproduktum növekedés, és egyes gazdáknál ez 80-100 százalék, ezáltal az első osztályú áru aránya jelentősen megemelkedik. Az elért eredményekről bárkinek tudunk anyagot biztosítani, illetve megadni az adatszolgáltató termelők elérhetőségét.

Az eljárás során klórpikrin (harci gáz) hatóanyagú gázt beinjektálják az öntözőrendszeren keresztül vizzel higitva és oldva a talajba , ez 20 napig fólia alatt van (fólia van a fóliában). A fólia alatt a talajban a klórpikrin elgázosodikk, sterillé teszik a talajt, lebomlik nyomtalanul nitrogénné. A termesztő ezután azonnal beültetheti a kiválasztott növényi kultúrát a talajba , már a palánta fejlődésekor látszik a kezelt és a kontroll növények közötti szembetűnő különbség. különbség. Érdekes módon a hasznos gombák közül a Triffender gombák egy része immunis a fertőtlenítő gázra és így ezek pótlása sem terheki a termelőt.

 

Pesticid Harci gázzal (klórpikrin) fertőtlenít, pesticid, 20171009

Jótékony mellékhatás: ahol ilyen kezelést kap a felület, a gyomok szinte semmilyen munkát nem adnak a gazdáknak, mert ez az eljárás a gyommagokat is elpusztítják. Vissza kell fogni a nitrogénezést is mert a lebomló hatóanyag jelentősen „nitrogenizálja" a talajt.