Egészen a web mélyére lehatolva kutakodik a Hacked Emails nevű szolgáltatás, hogy megvizsgálja, érintett az e-mail címünk valamilyen kiszivárgásban.

Az oldal használata igen egyszerű, csak be kell írnunk a címmezőbe a megvizsgálni kívánt e-mail címet, majd a Check gombra kell kattintanunk, és már érkezik is a megnyugtató vagy elszomorító eredmény – ez utóbbi esetben azonnal változtassuk meg az e-mail címünket és a jelszavainkat is.

A site-on megnézhetjük a legnagyobb és legfrissebb adatkiszivárogtató oldalakat (friss statisztikákkal), és mindenképpen érdemes elkerülni ezeket, vagy legalábbis fenntartani olyan e-mail címet, amit csak ide használunk. Mindettől függetlenül azzal is sokat tehetünk a biztonságos netezésért, ha legalább félévente megváltoztatjuk a jelszavainkat, nem használjunk ugyanazt a jelszót különböző oldalakon, illetve ahol lehet, ott mindenképp válasszuk a kétlépcsős hitelesítést.

Az oldalhoz egyébként egy Chrome-bővítmény is tartozik, ami jelzi a Gmailben, ha olyasvalakitől érkezik elektromos levél, akinek az e-mailcíme kompromittált valamilyen kiszivárogtató oldalon.

Forrás: hvg.hu