MOL-Pick Szeged – Orosházi FKSE-LINAMAR 35-21 (17-11)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Szeged, 1000 néző.

V.: Sándor, Szikszay.

Szeged: Sierra – Sostaric 3, BUNTIC 7, Zhitnikov 5, Gaber 2, BODÓ 5, Sigurmannsson 2 (2). Cs.: Sego (kapus), Källman, Goncalves 4, Zubai 3, Skube 1, Blazevic 1, Rodríguez 2, Fekete, Bánhidi. Vezetőedző: Carlos Pastor.

Orosháza: Szabó L. – Pásztor M. 1, Ferenczi 2, Srsen 1, Z. RADOJEVIC 3, Antal 1, NÉMETH L. 3. Cs.: Herjeczki 1, Majdán (kapusok), Morva Z. 3, Knezevic, Zvolenszki, Németh G. 2, Gyene 2, Bella 2 (1), Zalai. Vezetőedző: Buday Dániel.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

Markoski, Milas és Stranigg továbbra is sérült, helyettük ismét fiatalokat nevezett Buday Dániel a BL-résztvevő elleni összecsapásra.

A jól védekező vendégek az első tíz percben vezettek, olykor két góllal is. A Pick legénységén meglátszott a viszontagságos franciaországi vendégszereplés, az Orosháza könnyedén megtalálta a rést a hazai védelmen. Mindkét oldalon sok támadást rontottak a csapatok, de egy emberelőnyt kihasználva a Szeged egyenlített, majd fordított és egy 5-0-s szegedi roham után háromgólos előnyt mutatott az eredményjelző a Tisza-partiak javára. Igaz, ekkor Radojevicék még gyorsan felzárkóztak, ám az első félidő hajráját megnyomta a Szeged, Pastor mester pályára küldte Skubét, Källmant és Goncalvest, segítségükkel az eredményben is egyre markánsabbá vált a különbség a két csapat között.

Szeged-Orosháza ffi kézi, kézilabda, Szeged, 20171011
(Fotó: delmagyar.hu/Karnok Csaba)

A második félidő elején volt még egy kisebb fellángolása az Orosházának, de Bodóék a folytatásban kettesével gyártották a gólokat, a hajrához közeledve már közé tették a tízet (50. p.: 28-18), s előnyüket a végéig tovább növelték. A találkozó utolsó perceiben újabb újoncot avatott az OFKSE, a kapuban Majdán Márk debütált, aki egy szép védést is bemutatott, igazolva tehetségét.

Buday Dániel: – Annak reményében utaztunk Szegedre, hogy tovább tudjuk építeni a játékunkat. Voltak jó momentumaink, és hiszek benne, hogy ezeket hasznosítani tudjuk a későbbiekben.