Süli Tamara egy körön jutott túl, legyőzve ír ellenfelét a 32 közé jutott, itt azonban egy norvég versenyző megállította. Tamás Boglárka a 32-ben kezdett, de az ír Sarah Lehane megállította, pedig Bogi élete legjobb formáját hozta. Hát igen, ez egy világbajnokság! Speciáltörésben Mezei Nikoletta az alapkövetelményt teljesítette, de a nyolcból már nem tudott továbbjutni.

Jött viszont a küzdelem! Mezei Nikoletta, a battonyai barátság SE 14 éves versenyzője élete első világbajnokságán vett részt, de ne felejtsük el, hogy ő az Európa-bajnoki cím védőjeként érkezett meg. Ennek megfelelően vívta meg győztes mérkőzéseit.

 

Mezei Nikolett - Taekwon-do világbajnok, Taekwon-do, Dublin, 20171012
Niki öröm

 

Rögtön az Amerikai Egyesült Államok egyik versenyzőjének legyőzésével mutatkozott be, majd erre a sorsra jutott a következő körben egy holland lány is! A legjobb nyolc között egy pörgős küzdelemben nyert orosz riválisa ellen, s ezzel a négybe jutva már érmes helyre került. Ez biztosan megnyugtatta, hiszen óriási küzdelemben legyőzte következő ellenfelét, a hollandok világbajnokát. S a döntőben hiába küzdött hazai pályán ír ellenfele, Nikinek ez sem jelentett akadályt. Megnyerte a magyar válogatott első világbajnoki címét, amit remélhetőleg még több követ majd.

Nem véletlenül tombolt a magyar csapat, s jogosan jár a gratuláció a két edzőnek, Rádai Imrének és Rádai Rolandnak, akik mindent megtettek a sikerért és a Barátság SE elnökének, Rádainé Rácz Rózának. Természetesen Battonya város vezetése és közvéleménye is részese a sikernek, hiszen az ITF taekwon-do hosszú évek óta megbecsült sportág a határ menti városban.

Niki hosszú évek óta edz és komoly versenyzői múltra, számos sikerre tekinthet már vissza, és hol van még az út vége!