Rutinosan vagy amatőr módon a kaputól jó messzire, a főiskola épülete előtt parkoltam le. De már ott is hasított a hamisítatlan feszkófíling: egy fiatal, tökös banda épp egy Hendrix dolgozattal, a Foxy Ladyvel karcolta az atmoszférát, közben már a nap főmurijára, a Tankcsapásra rajzottak a Taknerek, s a bejáratnál ismeretlen ismerős fejekkel, mégpedig gyergyószentmiklósiakkal futottam össze – ugyanis egy fesztiválon mindenki mindenki komája, nem igaz, Komám?

 

Volgák a csabai kolbászfesztiválon, kolbászfesztivál, Békéscsaba, 20171019
Arccal a feszkó felé (galéria)

 

Eközben hamarosan hivatalosan is megkezdődött a 21. fesztivál a Mokry-sátorban, ahol megannyi rétor

lépett a színre:

Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója; dr. Brendon Hammer, Ausztrália nagykövete (Ausztrália a rendezvény kiemelt vendégországa); T. Mészáros András, Érd polgármestere (Érd pedig a vendégváros); dr. Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár; Vantara Gyula országgyűlési képviselő; dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei elnöke, Szarvas Péter, Békéscsaba első embere; dr. Takács Árpád kormánymegbízott és természetesen Hégely Sándor fesztiváligazgató.

Hégely Sándor először is megköszönte Békéscsabának, hogy az elkövetkező négy napban elviselik a fesztivált.

 

Futaki géza, kiss károly, vincze dr. és fg-né kolbászfesztivál, csabai kolbászfesztivál, Békéscsaba, 20171019
Tetőponton a hangulat (galéria)

 

Nagyon tetszik ez a 21-es szám – folytatta –, részben azért is, mert a feleségemnek 21-én van a születésnapja (december), továbbá azért, mert 21 éves lett az ország legvidámabb fesztiválja, az ország legnagyobb bulija. 21 éve az Ambrus család megálmodta és megvalósította azt, amit mi továbbvihetünk, ami talán egy egész városnak, nemzedéknek adott egy olyat, amire ráhúzhatjuk az országmarketinget. Ráadásul eddig több mint 21 országból érkeztek,

és most itt van Ausztrália.

Hozzátette, október 21-én lesz az óriásgyúrás; ráadásul az elmúlt 10 évben, akik idejöttek, 21 milliárd forintot költötték el, ennek körülbelül a 21 százalékát a fesztiválon, a többit a fodrászoknál, éttermekben, fürdőben stb.

Szarvas Péter egy különleges, személyes ajándékkal érkezett: 21 darab ötöslottó-szelvényt vásárolt Hégely Sándornak.

 

Hégely sándor és szarvas péter - kolbászfesztivál, csabai kolbászfesztivál, Békéscsaba, 20171019
A Csabai Kolbászfesztivál sajnos 22 betűből ál... (galéria)

 

SZP: A nagy nyilvánosság előtt lemondok a 21 lottószelvény tulajdonjogáról és a várható nyereményről! Egy feltétellel, ha megígéred, ha nyersz, akkor csak 21 százalékot tartasz meg saját céljaidra, 79-et pedig az elkövetkező kolbászfesztiválra fogsz fordítani. Vállalsz ilyen ígéretet?
HS: Polgármester Úr, megígérem, és Nektek is, akik itt vagytok.
SZP: Ezennel a 21. Csabai Kolbászfesztivált megnyitom!