Megkezdődött a nagy tömeget vonzó kolbászfesztivál Békéscsabán.

A népszerű rendezvényre érkezőket október 20-án a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Mobil Bűnmegelőzési Centruma és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a „Házhoz megyünk” program keretében bűnmegelőzési tanácsokkal, hasznos információkat tartalmazó kiadványokkal várták.

21. Csabai Kolbászfesztivál - rendőrség, csabai kolbászfesztivál, Békéscsaba, 20171020 A rendőrök felhívták a figyelmet arra, hogy senki még rövid időre se hagyja őrizetlenül a táskáját, mobiltelefonját, kabátját. Jól záródó, lehetőleg cipzáras táskával induljanak el, semmiképpen ne vigyék személyes dolgaikat könnyen hozzáférhető zsebekben. Nadrágok hátsó zsebeiből, kabátok bő, külső zsebeiből másodpercek alatt, észrevétlenül ki lehet venni a pénztárcákat, telefonokat.

Különösen igaz ez nagy tömegben, ahol közel állnak egymáshoz az emberek. Sokan érkeznek autóval a fesztiválra. A rendőrség kéri, hogy a parkoló autók utastérében, jól látható helyen ne hagyjanak táskákat, kabátokat, navigációs készülékeket.

A kerékpárosok zárják oda a biciklijüket tárolóhoz, korláthoz vagy egy fához, mielőtt őrizetlenül hagyják. A rendőrség a kolbászfesztiválra kerékpárral érkezőknek is bemutatta a „BikeSafe” programot, amely segít megóvni, illetve lopás esetén megtalálni a kerékpárokat.

Ha lopás áldozatává válnak, a lehető legrövidebb időn belül tegyenek bejelentés a 112-es segélyhívón, vagy a rendezvény biztonsági szolgálatának segítségével értesítsék a rendőrséget!