Hamarosan a Csaba Talk Kft.

a magyarországi Protect HRS Kft. által forgalmazott elektromos kerítések viszonteladója és telepítője lesz. A Protect HRS Kft. a piacvezető NEMTEK elektromos kerítésrendszerek magyarországi disztribútora (a cég hazánkon kívül Szerbiában és Romániában is tevékenykedik; a NEMTEK termékeket gyártó multi vállalat pedig Johannesburgban pulzál).

Így a Csaba Talk a meglévő partnereinek egy újabb szolgáltatást tud biztosítani.

Ez az új típusú biztonságrendszer többek között az élőerős őrzést is kiváltja, azonfelül a biztosítási összeget csökkentő tényező.

 

Oláh Ferenc és Szabó Gyula - Csaba Talk Kft., Csaba Talk Kft, Békéscsaba, 20171026
Oláh Ferenc (b), a Protect HRS Kft. kereskedelmi vezetője
és Szabó Gyula, a Csaba Talk Kft. ügyvezetője (galéria)

 

Kérdésemre, mi a különbség a villanypásztor és az elektromos kerítés és között?, Oláh Ferenc, a Protect HRS Kft. kereskedelmi vezetője, a Csaba Talk jelenlegi bázisán elmondta, a villanypásztor és a kültéri infrasorompó nem gátolja meg behatolót, míg az elektromos kerítés szinte 100%-ban megakadályozza az illetéktelen behatolást. Itt például, ha egy betörő elvágja az egyik huzalt, és bármit is rádob, a kerítésen lévő 17 szál összezár, és a készülék azonnal jelez: csendes vagy fény- és hangriasztással

a szükséges központokba.

Az egyik elrettentő pszichológiai tényező a figyelemkeltő a tábla, ha az állítólagos behatoló az üzenetet mégsem fogadja meg, akkor a kerítéshez hozzáérve, rögtön információt kap.

Nagyon fontos, ahogy a bevezetőben elmondtam, bárki hozzáér a kerítésünkhöz, az áram csak annyira rázza meg, hogy nyomban felfüggeszti a sötét terveit, és más irányba indul el. (Az áramütés körülbelül 15 másodpercre bénítja le a végtagot; emberi élet kioltására alkalmatlan, maradandó károsodást nem okoz.)

Oláh Ferenc hozzátette, hazánkban egyelőre a nagyobb cégek alkalmazzák ezt a biztonságtechnikai eszközt, de úgy véli, akárcsak az évekkel ezelőtt elterjedt kamerás védelem esetében, az elektromos kerítés is egyre népszerűbb lesz a lakosság körében.

 

Elektromos kerítés -  csaba talk, Csaba Talk Kft, 20171026
(még több kép!)

 

***

Technikai paraméterek:

a, egy meglévő, legalább másfél méteres kerítésre is fel lehet építeni egy jó méteres védelmet

b, de fel lehet egy „szűz" területre is húzni egy komplett elektromos kerítést is

A telepítők „szakaszolhatnak": például a hátsó rész 0-24 óra alatt áram alatt áll.

Alapvetően a telepítésnél a kerület számít: mennyi oszlop, hány kapu (elhúzod, kinyitod, bontani kell az áramkört), hány épület van a kerítés mentén, van-e fa közte stb.

Az elektromos kerítésekről ITT! többet is megtudhatsz.

A további információkkal kapcsoltaban keresd fel a Békéscsaba, Gyóni Géza u. 6. szám alatti Csaba Talk/Telemax Szaküzletet. A telefonszám: (66) 442-755.